Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Nobel 2023: Drottning Silvias otippade modeval – allt om klänningen

10 dec, 2023 
AvSara Ericsson
Drottning Silvia Nobelfesten 2023
Drottning Silvia strålade i en syrenlila klänning med dekorativa detaljer på årets Nobelfest. Det är inte första gången vi ser klänningen – precis som kronprinsessan satsade även drottningen på återbruk. Här är allt vi vet om den vackra kreationen.
Annons
Se vad kungligheterna bar på Nobelbanketten 2022Brand logo
Se vad kungligheterna bar på Nobelbanketten 2022

Kvällen till ära bar drottning Silvia en syrenlila klänning skapad av tyska duon George et Arend i vad som ser ut att vara sidenduchesse. Klänningens liv är utsmyckat med gnistrande pärlor som reflekterar vackert i ljuset. Drottningen bar en matchande clutch med gnistrande detaljer i silver som matchar klänningens pärlbrodyrer.

Drottning Silvia återanvände klänning

Drottning Silvia rosa klänning Nobelfesten 2023
Jonas Ekströmer/TT

Vid årets Nobelfest återanvände kronprinsessan Victoria sin lila galaklänning från 2022 och drottningen har också satsat på återbruk.

Annons
Drottning Silvia bär drottning Sofias diadem Nobelfesten 2023
Jonas Ekströmer/TT

Drottningen har tidigare burit klänningen på en galaföreställning på Det Kongelige Teater i samband med danska drottning Margrethes 50 år på tronen-jubileum 2022.

Drottning Silvia vid danska drottning Margrethes tronjubileum Köpenhamn 2022.
Ida Marie Odgaard

Då valde drottningen att bära ametistgarnityret, som kronprinsessan bär ikväll. Vid årets Nobelfest bär hon drottning Sofias diadem, vilket enligt ELLEs kungliga expert Sara Ericsson är ett av hennes favoritdiadem och det hon burit vid flest Nobelfester. De syrenlila tonerna plockade drottningen upp i valet av örhängen, hon bar de rosa ädeltopaserna vid kvällens firande.

Annons

Drottning Silvias Nobelfrisyr

Drottning Silvia smycken Nobelfesten 2023
Christine Olsson/TT

– Drottningen är känd för att ofta satsa på pompösa och voluminösa uppsättningar. Och årets eleganta håruppsättning är inget undantag! Jag gissar att drottningens håruppsättning har skapats av drottningens frisör Peter Hägelstam, en av ägarna bakom Björn Axén, som också är kungliga hovleverantörer, säger Veronica Henriksson beautyredaktör på ELLE.

DET BAR DROTTNINGEN PÅ FÖRRA ÅRETS NOBELFIRANDE

Drottning Silvia och kronprinsessan Victoria Nobelfesten 2022
Pontus Lundahl/TT

Förra året bar drottning Silvia en lila klänning av tjock brodyrspets och duchesse. Hon bar då Ametistgarnityret som passade perfekt ihop med de lila färgerna. Och vid årets firande ser vi hur kronprinsessan Victoria tänkt likadant då hon matchar sin lila klänning med samma garnityr.

Annons

Foto: TT

Annons