Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Okända detaljerna om Nicola Peltz Beckhams brudklänning

11 apr, 2022 
Allt du vill veta om Nicola Peltz Beckhams brudklänning
Brooklyn Beckham och Nicola Peltz är gifta! Här är alla detaljer du vill veta om den fantastiska brudklänningen signerad Valentino Haute Couture.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Brooklyn Beckham & Nicola Peltz – allt om lyxbröllopetBrand logo
TV: Brooklyn Beckham & Nicola Peltz – allt om lyxbröllopet

Så var de gifta! Sommaren 2020 förlovade sig Victoria och David Beckhams äldsta son, Brooklyn Beckham, 23, med skådespelerskan Nicola Peltz, 27. Precis som de flesta andra bröllop som planerades äga rum under de senaste två åren blev också det här kärleksfirandet uppskjutet på grund av du vet vad.

Men i helgen var det äntligen dags! Platsen var Nicolas familjeherrgård i Palm Beach, Florida och de sparade inte på krutet. Kalaset väntades i förväg kosta 3 miljoner pund (ca 37 miljoner svenska kronor) och gästlistan var stjärnspäckad. Allt från Eva Longoria, Mel B och Gordon Ramsey till Gigi Hadid och Serena Williams var bjudna.

Annons

Men skit i gästerna nu! Vi har viktigare saker att prata om. Jag talar såklart om brudklänningen. Nicola gifte sig med Brooklyn i sin drömklänning, signerad Valentino Haute Couture. ELLE har sammanfattat alla spännande detaljer kring den fantastiska kreationen och brudlooken i övrigt.

Det ryktas att Victoria Beckham fick frågan att designa brudklänningen

Nicola Peltz svärmor, Victoria Beckham, ryktas först ha fått frågan att designa brudklänningen. Det var brittiska The Times först att rapportera om. Victoria Beckham, som startade klädmärket med samma namn 2008 har designat brudklänningar tidigare och stod även bakom den klänning som Nicola bar under parets förlovningsfest. Men då klädmärket inte längre designar brudklänningar gick uppgiften vidare till Valentino.

Resultatet blev en elegant och stilren skräddarsydd Haute Couture-klänning från det italienska modehuset med långt släp, spetsprydda handskar och slöja.

Annons

Arbetat med klänningen i ett år

Under ett års tid har Valentinos kreativa chef Pierpaolo Piccioli fört en dialog med Nicolas stylist Leslie Fremar för att skapa brudens drömklänning. Nicola har besökt modehusets huvudkontor i Rom två gånger och de har haft två provtillfällen i USA. Dessutom var sömmerskor från modehuset på plats i Florida på den stora dagen för att se till att allt blev perfekt.

Stylistens stora (och oväntade) statement

I en intervju med brittiska Vogue berättar Nicoles stylist Leslie Fremar att klänningen är den vackraste brudklänningen hon någonsin har sett.

Den New York-baserade stylisten har stylat för alla stora modemagasin, arbetat med några av världens mest kända fotografer och anlitats av världens största modehus. Därtill är hon stylist till välkända namn som Demi Moore, Julianne Moore och Charlize Theron. Så ett uttalande som detta väger tungt! Till och med Nicole själv är förundrad över kommentaren, berättar hon för magasinet.

Annons

”Att det kommer från Lesilie, det är otroligt!”

Inspirerad av 90-talets stora supermodell

Nicoles hår och make var en hyllning till en av 90-talets största supermodeller – Claudia Schiffer. Make up-artisten Kate Lee och hårstylisten Adir Abergel har tillsammans med bruden arbetat fram looken med halvuppsättning och lång lugg, inspirerad av Claudias ikoniska 90-talsstil.

Även inspirationen bakom Nicoles övriga outfits under den tre dagar långa tillställningen var inspirerade av supermodellen.

Det dolda meddelandet i klänningen

Varenda söm i klänningen var noga planerad – men innehöll också en överraskning för bruden. Som hennes ”något blått”, som i traditionen att bära något nytt, något gammalt, något lånat och något blått, hade Nicolas mamma Claudia Heffner Peltz låtit brodera in ett kärleksfullt meddelande insytt i kjollängderna på den tunga Valentino-klänningen.

Och som en gåva till sin man lät Nicola sy in en skräddarsydd etikett i Brooklyns Dior-kostym.

Se också: 7 saker du vill veta om Nicola PeltzBrand logo
Se också: 7 saker du vill veta om Nicola Peltz

Foto: Instagram

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons