Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

Nathalie Schuterman stänger ner butiken efter 26 år

14 jun, 2024 
AvCassandra Lindblom Riso
nathalie schuterman stänger butik
Stellan Herner
Sedan 1998 har Nathalie Schutermans butik på Birger Jarlsgatan i Stockholm varit en självklar modedestination. Nu stänger butiken efter 26 år.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
En dag med #3 – Clara HallencreutzBrand logo
En dag med #3 – Clara Hallencreutz

Nathalie Schuterman har länge varit en självklar destination för modeälskare i Stockholm och varit en given plats modesverige. Butiken, som öppnade redan 1998, har genom åren erbjudit ett välkurerat sortiment av prestigefyllda designers från världens alla hörn, och älskats av allt från kungligheter till karaktären Mickan i Solsidan. Från början låg butiken på Birger Jarlsgatan 5, och som 2021 flyttade man tvärs över gatan till en mindre lokal på Birger Jarlsgatan 2. Och nu är slutet på en era här – eftersom man beslutat stänga butiken efter 26 år.

Annons
nathalie schuterman butik
Nathalie Schutermans tidigare butik på Birger Jarlsgatan.TT

"Jag är fascinerad av din ambition och vad du åstadkommit med butiken. Jag växte upp i butiken och den har alltid varit en del av mig, och vår mamma-dotter-relation. Det har varit en ära att vara vid din sida, att jobba med dig i showrooms världen över", skriver Nathalies dotter Chloé Schuterman på Instagram.

avslutar med "sjuttio på shuttis"

Nathalie Schutermans karriär inleddes med modestudier på American Collece i London och redan som 26-åring köpte hon sin första butik, Taste, på Östermalm i Stockholm. De senaste åren har Nathalie Schuterman och Chloé Schuterman startat flera egna varumärken som sålts i butiken. Dessa kommer framåt finnas tillgängliga online, likväl som det övriga sortimentet.

Annons

Den fysiska butiken stänger den 2 juli och fram tills dess pågår varumärkets rea "sjuttio på Schuttis", det vill säga med 70% rabatt på hela sortimentet.

En dag med #1 – Miriam BryantBrand logo
En dag med #1 – Miriam Bryant
Annons