Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Stilikonen Nathalie Schuterman: "En konst att förändra sig"

02 jul, 2020 
AvJenny Fredriksson
Intervju med Nathalie Schuterman
Modelegenden och stilikonen Nathalie Schutermans stil är lika inspirerande som hennes butik som under två årtionden har berikat Stockholm och Sveriges modeliv. Läs ELLEs exklusiva intervju med Nathalie där hon delar med av inspiration, modefavoriter och garderobsknep.
Annons

Trendiga detaljerna att satsa på sommaren 2020Brand logo
Trendiga detaljerna att satsa på sommaren 2020

 

Nathalie är en modelegend av rang i Sverige. Hon var först med att ta in exklusiva modemärken som Prada, Marni och Chloé till Sverige och sin multibrandbutik Nathalie Schuterman.

När startade ditt modeintresse?

– Det föddes väldigt tidigt när jag var liten, jag satt och ritade och gjorde klippdockor hemma. Min mamma var väldigt modeintresserad och chic och var redan då en stor stilförebild. Jag utvecklade mitt modeintresset på riktigt när jag pluggade fashion merchandise i London.

Nathalie Schuterman i en blommig Dolce&Gabbana klänning
Nathalie Schuterman i en blommig klänning från Dolce&Gabbana.

”Klär mig mer feminint än coolt och skulpturalt”

Hur skulle du beskriva din stil?

Annons

– Min signaturstil är eklektisk. Jag gillar att blanda. Jag tycker om ”more is more”, bara det är vackert och ett bra hantverk. Jag klär mig alltid i saker jag blir kär och mode blir ett sätt att må bra. Jag klär mig mer feminint än coolt och skulpturalt. Och framförallt så klär mig så det ska passa min kropp som inte är jättelång och lite kurvig. Man kan alltid drömma om att bli en ”Old Céline-kvinna” med långa ben och smala höfter…

Nathalie Schuterman i en kavaj från Dries van Noten och kjol från Valentino.
Nathalie Schuterman i en kavaj från Dries van Noten och kjol från Valentino.

Ditt första modeminne?

– När jag var 17 eller 18 år så lånade jag en urpiffig Moschinojacka till en fest och kände mig så snygg. Och så klart, min första Chanelväska. Det var lika stort för min dotter Chloé när hon fick sin första lilla Chanel. Det är unikt att ett varumärke är så starkt under så lång tid.

Annons
Nathalie Schuterman
Nathalie Schuterman i Pradas glittriga diadem.

Nathalie Schutermans bästa stylingtips

Vilket är ditt bästa stylingtips?

– Inte mixa och ösa på FÖR mycket! Ta en sista check i spegeln och plocka av och förenkla. Men för mig, betyder det att man har kört på först med massa kul accessoarer. Sen förenklar jag och tar av det som blir för mycket. Mitt mål är att vara definierad i min look.

Vad är ditt signum?

Annons

– Jag går inte utanför dörren utan min favoritparfym, Chanels Christal. Men annars är jag väldigt föränderlig som mitt stjärntecken, fisk. Jag ser det som en konst att förändra sig.

Nathalie Schuterman i favoritplagget kjolen.
Nathalie Schuterman i favoritplagget: kjolen.

Vilket är ditt bästa shoppingtips?

– Jag tycker om att gå på butiker, kalla mig en shopping-dinosaur. Speciellt när det gäller lite lyxigare varor och jag gillar inte nätshopping. Och jag älskar att gå flotta butiker som Joseph i London och strosa på Avenue Montaigne i Paris. Annars älskar jag high street shopping med min dotter Chloé och kan verkligen rejva loss på Zara och H&M.

Annons
Nathalie och Chloé Schuterman.
Nathalie med dottern Chloé Schuterman.

”Det ska bara hänga plagg i garderoben man faktiskt använder”

Hur håller du ordning i din garderob?

– Man kan ha många problem i livet men garderoben ska inte vara det. Man måste jobba med den för att få den att fungerar. Jag byter ut min garderob varje säsong när jag har en konkret uppfattning om hur jag vill se ut den säsongen. Det är oftast när alla inköpen till butiken är klara och uppackade. Då river jag ut allt och slänger alla kläder på sängen och sen hårdsorterar jag. Det ska bara hänga plagg som man faktiskt använder. Inget får skava, varken kroppsligt eller emotionellt. Det är superviktigt! Sen hänger in igen efter färg eller behov, som typ fest eller vardagsplagg. Det blir så mycket enklare på morgonen när man har bråttom.

Annons
Nathalie Schutermans walk in closet.
Goals! Nathalies magiska garderob.

LÄS MER:

Annons