Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Nakenklänningar i ny tappning tog över Met-galan 2024

07 maj, 2024 
Nakenklänningar i ny tappning – stor trend på Met-galan 2024
Met-galan 2024 levererade många minnesvärda modeögonblick – och kvällen bevisade att nakenklänningen är allt annat än död. Men vi såg den i delvis ny tappning. Se kändisarnas nakenlooks här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Metgalan 2024: looks från röda mattanBrand logo
Metgalan 2024: looks från röda mattan

Under natten till tisdag, svensk tid, hölls Met-galan 2024. Galan, som ofta beskrivs som årets största modehändelse, hålls till förmån för Metropolitan Museum of Arts kostym- och modeavdelning.

Ledde galan gjorde inga mindre än Zendaya, Jennifer Lopez, Bad Bunny och Chris Hemsworth. Temat för året var ”Sleeping beauties: reawakening fashion” och klädkoden för kvällen var ”The garden of time”, inspirerat av J.G. Ballards novell från 1962 med samma namn. Tillställningen är känd för gästernas kreativa klädval – och årets upplaga var absolut inget undantag. Kändisarna hade inte sparat på krutet!

Annons

Nakenklänningar i ny tappning på Met-galan 2024

De senaste åren har röda mattan kommit att bli i princip synonym med the naked dress. Nåja, nakenklänningarna har åtminstone dominerat många galor och event. Och met-galan 2024 bevisade att nakenklänningen är allt annat än död.

Men vi såg den delvis i ny tappning. För medan Emiliy Ratajkowski och Jennifer Lopez levererade modetrenden ganska mycket så som vi är vana vid att se den idag, visade Tyla,
Phoebe Dynevor och Doja Cat upp en lite mer påklädd variant av den avklädda klänningen. Även Rita Oras väldigt nakna nakenklänning kändes påklädd i och med det, transparenta tunna tyget (som påminde lite om ett par nylonstrumpor) som satt på kroppen.

Med namn som Elle Fanning och Greta Lee i spetsen såg vi dessutom flera av kändisarna som bar nakenklänningar med konstnärliga vibbar.

Är påklätt avklätt den nya nakentrenden?

Se nakenklänningarna på Met-galan 2024

Elle Fanning

i Balmain

Annons

Doja Cat

i Vetements

Janelle Monáe

i specialdesignad klänning från Vera Wang

Annons

Greta Lee

i Loewe

Tyla

i Balmain

Annons

Jennifer Lopez

i Schiaparelli

Rita Ora

i Marni

Annons

Phoebe Dynevor

i Victoria Beckham

Dua Lipa

i Marc Jacobs

Annons

Emily Ratajkowski

i vintageklänning från Versace

Annons

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons