Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Met-galan 2024: Här är modetrenderna som stack ut

07 maj, 2024 
Met-galan 2024: 3 tydliga modetrender
Met-galan 2024 har gått av stapeln och gästerna sparade inte på krutet utan levererade modelooks vi kommer minnas länge. Här är modetrenderna som stack ut!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Metgalan 2024: looks från röda mattanBrand logo
Metgalan 2024: looks från röda mattan

Under natten till tisdag, svensk tid, hölls Met-galan 2024. Galan, som ofta beskrivs som årets största modehändelse, hålls till förmån för Metropolitan Museum of Arts kostym- och modeavdelning.

Ledde galan gjorde inga mindre än Zendaya, Jennifer Lopez, Bad Bunny och Chris Hemsworth.

Temat för året var ”Sleeping beauties: reawakening fashion” och klädkoden för kvällen var ”The garden of time”, inspirerat av J.G. Ballards novell från 1962 med samma namn. Tillställningen är känd för gästernas kreativa klädval – och årets upplaga var inget undantag. SOM kändisarna lagt krut på sina outfits i år.

Annons

Tydligaste modetrenderna på Met-galan 2024

Zendaya kom i – inte bara en utan – två klänningar. Den ena signerad Maison Margiela och den andra Givenchy. Gigi Hadid bar en otrolig blomklänning från Thom Browne och Taylor Russell kom i en kreation vi aldrig vill sluta titta på signerad Loewe. Här är kvällens tydligaste modetrender.

Modetrend från met-galan 2024: Blommigt

Det var ingen överraskning att vi skulle få se blommiga looks på årets Met-gala, klädkoden var ändå ”The garden of time”. Med det sagt korar den blommiga looken hem förstaplatsen när det gäller den hetaste modetrenden på Met-galan 2024.

Gigi Hadid bar en otrolig blomklänning signerad Thom Browne med gula blommor, Ayi Edebiri kom i en klänning som såg ut som en enda stor bukett, från Loewe och Nicki Minaj anlände i en maxad blomklänning från Marni.

Gigi Hadid
Sydney Sweeney
Annons
Ayo Edebiri
Nicki Minaj
Greta Lee
Rebecca Hall
Annons

Modetrend från Met-galan 2024: Timglasformat/korsett

En annan modedetalj vi såg mycket av på Met-galan 2024 är den timglasformade silhuetten med korsett-liknande överdel. Taylor Russell stod för en av våra absoluta favoritlooks i sin Loewe-klänning med korsett och vit kjol med slits, Kylie Jenner kom i en timglasformad klänning från Oscar de la Renta och Zendayas Givenchy-klänning hade en nerhasad korsett med knytband framtill.

Taylor Russell
Kylie Jenner
Zendaya
Ariana Grande
Annons
Nicole Kidman
Tyla

MODETREND FRÅN MET-GALAN 2024: MEtallic och glitter

Om stjärnorna glittrade ikapp med sina looks på röda mattan? Svar ja. En av de starkaste trenderna på Met-galan 2024 stavas metallic – och glitter. Serena Williams kom i en guldskimrande klänning från Balenciaga, Amanda Seyfried satsade på silverlook i Prada och Ugbad Abdi kom i en metallic-look med tappa hakan-effekt från Prabal Gurung.

Kim Kardashian
Amanda Seyfried
Annons
Serena Williams
Ugbad Abdi
Venus Williams
Raye
Annons

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons