Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Stora sminktrenden på Met-galan – se makeupen som dominerade på röda mattan

07 maj, 2024 
smink trend met galan 2024
Bland markanta eyeliners och stora sotningar såg vi en makeupdetalj som stack ut på röda mattan under årets Met-gala 2024. Se den 90-talsinspirerade sminktrenden som kändisarna älskade.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Metgalan 2024: looks från röda mattanBrand logo
Metgalan 2024: looks från röda mattan

På årets Met-gala såg vi bland annat Kim Kardashian i kritvita längder (och en nopprig kofta som fått internet att explodera) och Zendaya i en glammig goth-inspirerad look med trådsmala ögonbryn. Men gästerna på röda mattan visade också upp spännande hårdetaljer där håraccessoaren spelade huvudrollen. Temat på årets Met-gala var Sleeping Beauties: Reawakening Fashion och vi såg allt från korsetter och tyll till långa släp på röda mattan.

Bland makeuptrenderna var det en som stack ut! Sabrina Carpenter, Naomi Campbell och Jennifer Lopez var bara några av många stjärnor som hakade på den stora sminktrenden – som också är en av säsongens stora snackisar. Här är allt du behöver veta om den tacksamma looken som är inspirerad av 90-talet.

Annons

Sminktrenden från Met-galan 2024 – frostigt smink med metalliska inslag

Alien skin, frosty face och metalliska skuggor – trenden där det skimrande sminket står i fokus såg vi göra entré redan på ELLE-galans röda matta i april, men nu har den också hittat till Met-galan i New York.

Subtila skimmer på kinderna, iskalla ögonskuggor och metalliska inslag i form av eleganta eyeliners. Det finns många sätt att anamma sminktrenden.

Stora sminktrenden från Met-galan 2024 – se kändisarna i den snygga makeupen

Sminktrend: Rachel Zegler på Met-galan 2024

Rachel Zegler visade upp en en isig, blå ögonskugga tillsammans med en skimrande bas.

Annons

Sminktrend: Greta Lee på Met-galan 2024

Skådespelaren Greta Lee valde en sofistikerad och skimrig bas med en metallisk ögonmakeup.

Sminktrend: Doja Cat på Met-galan 2024

Doja Cats spektakulära makeup finns många att tappa hakan. Stjärnan valde en metallisk och glittrig makeup som skulle efterlikna tårar.

Annons

Sminktrend: Naomi Campbell på Met-galan 2024

Supermodellen Naomi Campbell matchade den blå klänningen signerad Burberry, med blå och skimrande skuggor som var en av 90-talets stora sminktrender.

Sminktrend: Madelyn Cline på Met-galan 2024

Frosty face med en matchande, iskall ögonskugga är en av säsongens stora sminktrender som Madelyn Cline hakade på.

Annons

Sminktrend: Jennifer Lopez på Met-galan 2024

Jennifer Lopez, som också var med och ledde årets Met-gala, hade en bas med extra mycket skimmer, som hon också kombinerade med en rostig, metallisk ögonskugga.

Sminktrend: Zendaya på Met-galan 2024

Zendaya körde två looks under årets Met-gala. Den ena var glam goth-inspirerad, medan den andra hade fokus på en metallisk finish.

Annons

Sminktrend: Cardi B på Met-galan 2024

Cardi B visade att det också går att få in den metalliska trenden med enkla medel. Här i en grön och skimrande underliner.

Sminktrend: Sabrina Carpenter på Met-galan 2024

Sabrina Carpenter visade en full on frosty makeup!

Annons

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons