Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Met-galan 2024: Stora beautytrenderna från röda mattan

07 maj, 2024 
met galan 2024 trend skönhet smink röda mattan
Markerade läppar, rosiga kinder och sagolika detaljer – årets Met-gala 2024 visade allt från enkelt och elegant till mer avancerade beautylooks. Men den kändistäta röda mattan bjöd också på en del oväntade detaljer. ELLE har samlat de stora beautytrenderna från Met-galan 2024!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Metgalan 2024: looks från röda mattanBrand logo
Metgalan 2024: looks från röda mattan

Årets Met-galan 2024 har gått av stapeln – och som alltid när kändiseliten samlades bjöds det på extravaganta modeval, stilsäkra looks och många snygga beautydetaljer. I år fick vi till exempel se kändisar som Zendaya, Ariana Grande och Gigi Hadid stråla på röda mattan – som i år var grön och omringad av blommor. Och något oväntat var också Demi Lovato där för första gången på åtta år.

Met-galan 2024: Allt om årets gala

Met-galan, som i år leddes av Zendaya, Jennifer Lopez, Bad Bunny och Chris Hemsworth, hålls enligt tradition den första måndagen (tisdagen svensk tid) i maj på The Metropolitan Museum of Art i New York. Temat för årets gala var Sleeping Beauties: Reawakening Fashion och klädkoden som gästerna skulle följa var "The Garden of Time", vilket också syntes på röda mattan.

Annons

Met-galan 2024: Stora beautytrenderna från röda mattan

På Met-galan 2023 var det more is more som gällde. Då såg vi till exempel Jenna Ortega, Billie Eilish och Emily Ratajkowsk i stora sotningar och markanta eyeliners. Även i år såg vi många spektakulära sotningar på röda mattan, men också makeup inspirerad av sagoväsen. Här är trenderna, makeupen, håret och naglarna vi fick se på årets Met-gala.

Beautytrender från Met-galan 2024: Zendaya i glam goth

zendaya met galan 2024 trend skönhet smink
Anthony Behar

Efter fem år var det dags för Zendaya att göra comeback – och stjärnan gjorde det med stil! Tunna bryn, en sotning i en djup, mörkröd nyans och markerade läppar. Zendaya visade att glam och goth är den perfekta kombinationen.

Annons

Beautytrender från Met-galan 2024: Jennifer Lopez i minimalistisk makeup

David Fisher/Shutterstock

JLO, som precis som Zendaya var med och ledde galan, kom istället i en minimalistisk och enkel beautylook. Håret var uppsatt i en stor knut på huvudet och makeupen strålade ikapp med den silverglittrande klänningen från Schiaparelli.

Beautytrender från Met-galan 2024: Gigi Hadid i elegant beautylook

gigi hadid met galan 2024 skönhet msink trend
Andrew Kelly

På Met-galan 2023 såg vi Gigi Hadid i en goth-inspirerad look med håret i en half bun. I år satsade supermodellen på en elegant look med röda läppar, rosiga kinder och ett elegant hår i sann 20-tals anda.

Annons

Beautytrender från met-galan 2024: Ayo Edebiri med rosiga kinder

ayo edebiri met galan 2024 röda mattan smink trend
Evan Agostini

Skådespelaren Ayo Edebiri gjorde debut på röda mattan med rosiga kinder som gick i lila skiftningar.

Beautytrender från Met-galan 2024: Rachel Zegler i frostig makeup

Rachel Zegler met galan 2024 skönhet smink röda mattan look
Evan Agostini

Skådespelaren Rachel Zegler följde kvällens tema till punkt och pricka och satsade på en sagolik look där makeup matcheds perfekt med klänningen. Den frostiga makeupen är också en av årets stora trender.

Annons

Beautytrender från Met-galan 2024: Kendall Jenner i rouge

kendall jenner met galan 2024 smink trend
Stephen Lovekin/BEI/Shutterstock

2024 var rougets år och vi såg många av stjärnorna stråla i rosiga kinder. Kendall Jenner matchade de rodnande kinderna med twistat hår och en i övrigt enkel sminkning.

Beautytrender från Met-galan 2024: Ariana grande i sagolik makeup

ariana grande met galan 2024 makeup trend skönhet smink röda mattan
Matt Baron/Shutterstock

Även Ariana Grande satsade på en sagoinspirerad sminkning och matchade klänningen med fjärilar vid ögonen. Sångerskan bar också en hög, stram hästsvans som blivit en riktig signaturlook.

Annons

Beautytrender från Met-galan 2024: Naomi Campbell i minimalistisk makeup

Naomi Campbell met gala 2024 skönhet tren look beaut
Evan Agostini

Naomi Campbell valde en minimalistisk och avskalad beautylook med långa, skinande längder och en enkel makeup där ögonskuggan gick ton i ton med klänningen.

Beautytrender från Met-galan 2024: Amanda Seyfried i lila läppstift

amanda seyfried met galan 2024 trend beauty smink
Evan Agostini

Skådespelaren Amanda Seyfried gick all in både vad gäller hår och makeup. Det silvriga håret matchade stjärnan med lila läppar och metallisk ögonskugga.

Annons

Beautytrender från Met-galan 2024: Doja Cat i utmanande makeup

doja cat met galan 2024 smink beauty trend
Matt Baron/Shutterstock

Ett genomgående tema för hela Met-galan 2024 var att gästerna på röda mattan vågade utmana både i klädval och med hår och makeup. Doja Cat valde en glittrig makeup som skulle efterlikna tårar.

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons