Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Möt den danska modeduon Saks Potts

10 mar, 2023 
Möt den danska modeduon Saks Potts
Möt den danska modeduon som förvandlade en av Köpenhamns mest kända platser till en catwalk – med inspiration från en 00-talsklädd prinsessa.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se 5 stilögonblick med North WestBrand logo
Se 5 stilögonblick med North West

Cathrine Saks och Barbara Potts är powerduon bakom succén Saks Potts. De grundade modemärket när de bara var 19 och 20 år fyllda och sedan dess har det hunnit hända mycket. Från att främst ha varit kända för sina färgglada ytterplagg till att i dag, drygt åtta år senare, ha breddat sin repertoar rejält.

Under modeveckan i Köpenhamn visade de upp sin nya kollektion inför våren och sommaren 2023 – och de gjorde det inte var som helst. De intog Kongens Nytorv, mitt i Köpenhamn.

Annons

– Det var verkligen speciellt. Det är ett torg som jag och Cathrine brukade åka skridskor runt när vi var små, så vi var verkligen hedrade över att vi kunde ha vår visning där, säger Barbara Potts.

Powerduon Cathrine Saks och Barbara Potts.

Platsen har även en betydelse för inspirationen till hela kollektionen. Den här gången har duon nämligen inspirerats av kronprinsessan Mary, eller Mary Donaldson som hon hette på den tiden. Bilder på hennes stil från 2002, när hon precis flyttat till Danmark, var det som dominerade designernas moodboards.

Annons

– Hon var en supercool tjej, hon var sportig, minimalistisk, men med en superbohemisk twist, säger Barbara Potts och fortsätter:

– Det som var intressant med henne var att hon var en vanlig tjej. Hon bodde i en lägenhet i stan, hade jobb på Microsoft och jobbade från åtta till fem. Det finns mycket bilder på henne från den här tiden och hon promenerade alltid på Köpenhamns gator och på Kongens Nytorv.

Läderkjolen med dip dye från Saks Potts vår- och sommarkollektion 2023.
Läderkjolen med dip dye från Saks Potts vår- och sommarkollektion 2023.

Har ni något favoritplagg i den nya kollektionen?

Annons

– Läderkjolen med dip dye, eftersom det var en utmanande process. Det tog sex månader att göra den perfekt och vi fick den för bara två dagar sedan. Den har en väldigt minimalistisk silhuett och praktiska detaljer, med en bohemisk touch i form av dip dye, säger ­Barbara Potts.

Foto: Launchmetrics/Spotlight

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons