Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Håll ett öga på höstens coolaste modesamarbeten

19 okt, 2020 
modesamarbeten 2020
Här är modeskaparna som i höst visar att mode och konst hör ihop!
Annons
12 AV DE MEST STILSÄKRA KVINNORNA GENOM TIDERNABrand logo
12 AV DE MEST STILSÄKRA KVINNORNA GENOM TIDERNA

Mode + konst = Sant. Det är en kärlekshistoria som pågått länge, men som det just nu slår heta gnistor om! Här är några av hösten- och vinterns coolaste modesamarbeten som vi mer än gärna har i garderoben just nu!

Julien Nguyen x Ottolinger

Los Angeles-baserade konstnären Julien Nguyen är hjärnan bakom ett av höstens mest uppmärksammade (och heta) print. Målningen The baptism från 2017 har fått liv i samarbetet med det urbana märket Ottolingers höstkollektion.

Julien Nguyens målning The baptism utgör delar av Ottolingers höstkollektion.

Plaggen (en klänningen, topp och byxor) har redan burits av en rad kända personer som Euphoria-stjärnan Barbie Ferreira.

Annons

JEAN-MICHEL BASQUIAT X COACH

Han var en av popkulturens mest kända konstnärer. Nu introducerar amerikanska modemärket Coach Jean-Michel Basquiats konstverk för en helt ny generation när deras väskor pryds av målningar från konstnären. Jean-Michel Basquiat var ett av de stora namnen inom konstvärlden på 80-talet och känd för sina rötter i graffitikulturen innan han tragiskt gick bort 1988. Innan dess hann han skapa konst som influerat i stort sett alla inom dagens popkultur, mode och moderna konst.

Annons
Jean-Michel Basquiat berömda målningar pryder Coach väskor.

Martin Ramirez x Lemaire

Franska modehuset Lemaire har designat en kapselgarderob baserad på teckningar av den mexikanska folkkonstnären Martín Ramírez (1895–1963).

Kollektionen består av allt från blusklänningar och toppar till skor. Martín Ramírez tillbringade stora delar av sitt liv inlåst på mentalsjukhus i Kalifornien diagnostiserad med schizofreni och anses vara en av 1900-talets självlärda mästare.

Annons
Lemaire har plockat upp folkkonstnären Martín Ramírezs konst i sin senaste kollektion.

Foto: Imaxtree, Coach, Lemaire

LÄS MER:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons