Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

De hetaste kjoltrenderna för våren och sommaren 2024

19 feb, 2024 
AvAmie Chorr
kjol trend vår 2024
Kjolen har stått i centrum hos många modehus inför både vår och sommar 2024. ELLE djupdyker i trenderna tar dig på en stilresa bort till soligare dagar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Behind the scenes med Zara LarssonBrand logo
Behind the scenes med Zara Larsson

Från Louis Vuittons böljande kjolar till de voluminösa a-linje-silhuetterna hos Valentino. Vi har sett hur kjolen från de tidigare säsongerna lett till en explosion av olika stilar för våren 2024 – och det finns så många nya looks på agendan för den kommande säsongen.

Det är tydligt när man kokar ner trenderna att kjolen sätter sin tydliga trendprägel på både catwalken och street style inför vår och sommar 2024. Häng med på en spaning kring årets kjoltrender!

Årets kjoltrender 2024

  1. Transparent
  2. Tung satin
  3. Pennkjol
  4. Ballongkjol
  5. A-linjekjol
  6. Spetskjol
  7. Dubbeltrubbel
  8. Kortkort kjol
Annons
kjol vårmode 2024
Louis Vuitton SS24Spotlight
kjolar vårtrend 2024
Valentino SS24Spotlight

8 kjoltrender att se fram emot vår och sommar 2024

vit kjol trend vår 2024
Jean Paul Gaultier Couture SS24Spotlight
Annons

transparent

Det går inte att förneka att genomskinliga kjolar har dominerat fullkomligt de senaste säsongerna och 2024 kommer att bli ännu ett framstående år för den transparenta looken. Men istället för helt see-through får du göra dig redo att gå mer semitransparent, som hos Celine, Carven, Coperni och Prada. En mer lättburen trend för dig som fortfarande är lite osäker på att visa allt. Ta inspiration från catwalken och styla den semitransparenta kjolen med en enkel stickad tröja tidig vår eller till ett linne och flipflops på sommaren.

Annons
transparent kjol vår trend 2024
Carven SS24Spotlight
glitter kjol vår 2024
Celine SS24Spotlight
transparent kjol vår 2024
Coperni SS24Spotlight
Annons
vårmode kjol 2024
Prada SS24Spotlight

Tung satin

Tung satin ser redan ut att bli en stor trend för 2024. Redan förra året gjorde ballet core-trenden entré och inspirerade oss att plocka in materialet i garderoben genom satinprydda ballerinaskor, och nu tar vi det till nästa nivå. Altuzarra visar vägen – deras vår- och sommarkollektion består till stor del av midikjolar i skräddad satin.

satin kjol vår 2024
Altuzarra SS24Spotlight
Annons

Pennkjolen

Ingen kan ha missat förra årets enorma trender "corp-core" och "the office siren" som fullkomligt tog över modevärlden. Därför är det föga förvånande att pennkjolar, särskilt i blanka material och företagskodade ränder, gör comeback 2024. Oavsett om du tillbringar dagarna på kontor eller ej är trenden lättburen och enkel att dressa ner eller upp!

kontorskjol 2024
Fendi SS24Spotlight
pennkjol 2024
Louis Vuitton SS24Spotlight
Annons

Ballongkjol

Gör dig redo för ballongkjolens comeback! Dion Lee, Bally och MGSM är bara några modehus som frontade sina kollektioner med den uppblåsta silhuetten. Plagget ger en snygg dramatisk touch på en outfit och den stannar inte bara där – även på klänningar kommer du se silhuetten 2024. Testa en helsvart look med en kort ballongkjol, ett svart linne, taxklackar och en liten söt väska och du är good to go våren 2024!

ballongkjol trend 2024
Bally SS24Spotlight
ballongkjol vårmode 2024
Dion Lee SS24Spotlight
Annons

Den klassiska A-linjesilhuetten

Nu plockar vi tillbaka den 50-talsinspirerade silhuetten efter en lång paus och låter den klassiska looken leta sig åter till garderoben. A-linjeformen har aldrig varit hetare och våren 2024 kommer du garanterat snegla åt åtsittande midjor och extra volym nedtill. Kjolen matchas till fördel med en mer avslappnad överdel för ett obrytt intryck.

Annons
a-linjekjol 2024
Valentino SS24Spotlight
a-linjekjol vårmode 2024
Valentino SS24Spotlight

På sin spets

Transparenta kjolar kommer inte i bara en utan i två varianter denna vår. Spetskjolen har hittat sin plats på trendhimlen och dök upp i flera kollektioner, antingen helt i spets eller med delikata spetsdetaljer. Coperni och Michael Kors är två av många designers som visar vägen våren 2024.

Annons
spetskjol vårmode 2024
Coperni SS24Spotlight
spetskjol vår 2024
Michael Kors SS24Spotlight

Dubbeltrubbel

Varför bara ha en kjol när du kan bära två? Ja, du läste rätt! Den här stilen, där man har sytt en kjol på ett särskilt sätt för att få fram illusionen av att modellen bär två kjolar, presenterades bland annat på Louis Vuittons visning. Balenciaga å sin sida visade kjolar som tog det steget längre – här var trippelkjolen målet. Trenden syntes inte bara på catwalken utan har även letat sig till street style.

Annons
dubbel kjol vår 2024
Louis Vuittons SS24Launchmetrics.com/spotlight
dubbel kjol vårmode 2024
Balenciaga SS24Spotlight
dubbel denim kjol vår 2024
Spotlight

kortkort minikjol

Kort, kort, kortare! Den här säsongen markerar inte alls slutet på maxilängder som vi känner dem, men ministilen är tillbaka och väntas bli ett av sommarens absoluta it-plagg. Redan förra året började minikjolen leta sig in i kollektionerna och inför vår och sommar 2024 visade designers som Gucci, Acne Studios, Y/Project och Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood var miniskåpet ska stå.

Annons
kort kort kjol vår 2024
Gucci SS24Spotlight
superkort kjol vår 2024
Acne Studios SS24Spotlight
vårmode 2024 kjol
Y/Project SS24Spotlight
Annons
vårmode 2024 kjol
Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood SS24Spotlight

Foto: Launchmetrics.com/spotlight

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons