Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Fira kärleken – två moderiktiga drömbröllop att inspireras av

14 mar, 2024 
AvLovisa Lundström
linn eklund mona mohammed ali bröllop
Ju fler klänningar, desto härligare! ELLE inspireras av modebrudarna Mona Mohammed Ali och Linn Elofsson Eklund som firar kärleken med drömbröllop.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Klädkoder på bröllop - vad ska gästerna ha på sig?Brand logo
Klädkoder på bröllop - vad ska gästerna ha på sig?

Mona mohammed ali och Jakob broström

Mona Mohammed Ali, vd och grundare av Fiiri Agency och Jakob Broström träffades på en gemensam väns middagsfest.

– På vår första dejt visade han mig några favoritställen i Gamla stan i Stockholm, en gömd takterass och en medeltidsbar. Vi klickade under stearinljusen i den gamla källaren!

I kärleksbubblan.
I kärleksbubblan.Fredrik Skogkvist

Berätta om bröllopet.

– Vi hade tre ceremonier. Först en traditionell somalisk bröllopsceremoni med brudgummen, en imam och medlemmar i brudens familj där äktenskapet validerades enligt somalisk sed, följt av stor fest med middag och buraanbur, en traditionell somalisk dans, och en somalisk artist som uppträdde med en sång till oss. Dag två hade vi en borgerlig ceremoni i Stockholms stadshus, följt av middag och fest i Rosendals trädgård på Djurgården. Min vän Charlotte höll en symbolisk ceremoni i ett stort växthus dekorerat med höstblommor.

Fredrik Skogkvist

Berätta om er look.

– Jag reste till London för att köpa material till mina klänningar för det somaliska bröllopet. Jag hade tre, och tärnorna bytte om när jag gjorde det. Den första mörkröda klänningen är en traditionell somalisk klänning stylad med guldjuveler från min mosters somaliska butik Faay. Den andra är inspirerad av traditionell somalisk hido iyo dhaqan av Hafsa Yusuf, en textildesigner i London. Sista klänningen i guld och vitt är gjord av ett traditionellt material, designades av mig och tillverkades av en lokal sömmerska. Alla tärnklänningar designades och stylades av mig.

Annons

Somaliska bröllop är vanligtvis extravaganta så jag bestämde mig för en glamourös håruppsättning med glammig makeup

Mona Mohammed Ali

– Eftersom somaliska bröllop vanligtvis är extravaganta bestämde jag mig för en glamorös håruppsättning med glammig makeup. Andra dagen valde jag en axelbandslös klänning från Christopher Esber med Clio Peppiatt-slöja, Magda Butrym- satinväska och örhängen, Dries Van noten-handskar och vintage Chanel-skor. Efter middagen bytte jag om till min andra Christopher Esber-klänning – den perfekta efterfestklänningen!

– Hår och makeup gjorde Maurine Tugavune. Andra dagen skapade hon en vinterbrudlook med slickback-hästsvans med rosettdetalj, blekt ögonbrynslook och silverögonskugga. Det fick mig verkligen att sticka ut bland alla vackra höstfärger i lokalen. Min make bar en traditionell Ma’awis med vit skjorta, senare smoking från Oscar Jacobson, och andra dagen svart kostym från Tiger of Sweden.

Mona i traditionell somalisk klänning.
Mona i traditionell somalisk klänning.Fredrik Skogkvist

Ert bästa partytips?

– Välj ett ställe som känns som en del av er båda!

Vad var viktigast?

– Vi försökte planera tider och entréer perfekt i förtid men med så många saker som ska klaffa fick vi slänga vårt schema och ta det som det kom. Det var befriande, alla var lika glada ändå! Viktigast var att ha alla vänner och släkt där med oss.

Mona i klänningen hon designade själv.
Mona i klänningen hon designade själv.Fredrik Skogkvist

Favoritögonblick från bröllopet?

– Min makes tal till mig under middagen! Jag blev så rörd.

Linn elofsson eklund och Felix elofsson eklund

Linn Elofsson Eklund, Head of House of Bolon, och Felix Elofsson Eklund, professionell skidåkare, gifte sig den 29 juli 2023 i Piemonte, Italien. Firandet pågick i dagarna fyra på Linns familjs vingård Villa La Madonna.

Linn och Felix gifte sig i Piemonte, Italien
Generated imageKristian Hvid

Hur träffades ni?

– Felix är professionell skidåkare och jag har åkt skidor sedan jag var liten. Denna stiliga kille dök upp i mitt utforskarflöde på Instagram 2018 och jag tog mod till mig och skickade ett DM. Vår första dejt var i Verbier där jag var på skidsemester med min familj. Jag hade brutit tån några dagar tidigare och kunde verkligen inte åka skidor, men det berättade jag inte. Jag bet ihop och grät i mina skidglasögon mellan åken. Men det var värt det.

Annons

– Jag visste direkt att han var den enda. Felix friade till mig på juldagen 2022 med en skattjakt i trädgården till vårt sommarhus, som ledde till en vintage grön safirring ... när jag hittat den och vände mig om stod han på knä och bad mig att gifta mig med honom. Det var det mest magiska frieri jag någonsin kunnat föreställa mig.

Ringarna, från Sophie Bille Brahe.
Ringarna, från Sophie Bille Brahe.Kristian Hvid

Berätta om bröllopet.

– Målet var att skapa en helg som kändes som en dröm vi aldrig ville vakna upp ur, och det lyckades vi med. Viktigast var att göra det personligt, roligt och med en oväntad twist. Första dagen gjorde vi entré till häst och avslutade med pizzamiddag för 90 personer i hjärtat av vingårdarna. Bröllopsceremonin ägde rum i vingården, med middag på bouleplanen. Vid midnatt öppnade vi ”Le Club Elofsson Eklund” och dansade till 80-talshits tills solen gick upp. Tredje dagen hade vi poolparty och smokingmiddag. Perfekt upplägg.

Annons

Jag bar en tylldröm med cape och slöja från vera wang

Linn Elofsson Eklund

Berätta om er look.

– Jag bar en tylldröm med cape och slöja från Vera Wang som jag hittade i New York under en provning som var en Sex and The City-dröm snarare än min avsikt att hitta klänningen. Jag provade de vackraste och mest ikoniska klänningarna, en efter en, ända tills jag såg den. Jag var tvungen att prova, och när jag såg mina vänners ansikten täckta av tårar ringde jag min mamma. Vi grät alla och sa ”den här är det”. Efteråt firade vi med en margarita mitt på dagen. En rolig anekdot om klänningen är att jag skojade med Felix när vi började dejta om att jag ville gifta mig i en Vera Wang, som han uppenbarligen inte visste vem det var. Min mamma hörde det och skrattade; ”snälla skräm inte bort honom redan Linn, jag gillar honom för mycket!”. Nu kan jag knappt förstå att jag faktiskt gifte mig i en Vera Wang.

– Felix bar skräddarsydda kostymer från svenska märkena Blugiallo och Oscar Jacobson. Han ville att den skulle vara italiensk casual, med en twist av rivieran. Beautymässigt ville jag vara så naturlig som möjligt.

Annons

– Jag hade hår- och makeupartisten Jeanette Törnqvist med mig från Stockholm. Första kvällen hade jag en hög wet look- bulle, med orange läppar. På min bröllopsdag ville jag vara ännu mer avslappnad och valde låg hästsvans och naturlig makeup. Den sista dagen satsade vi på en röda mattan-vibe med Hollywoodlockar och röda läppar. Jag kände mig så bekväm och vacker alla dagar. Jag ville vara alla mina favoritversioner av mig själv.

Linn och Felix gör entré på sin bröllopsdag, till häst genom vingårdarna.
Linn och Felix gör entré på sin bröllopsdag, till häst genom vingårdarna.Kristian Hvid

Ringarna?

– Det slutade faktiskt med tre. Den vackra gröna förlovningsringen Felix gav mig, och sedan köpte vi matchande ringar från danska Sophie Bille Brahe. Hennes Escargot-ring har jag drömt om sedan jag såg den första gången. Jag tog med min mamma till Köpenhamn för att prova och hon sa, ”Linn, det är du men i en ring”. Unik, klassisk, men med en udda twist. Jag visste att jag ville bära den resten av mitt liv.

Annons

Något stressmoment?

– Att alla gäster skulle hinna till transferbussen på flygplatsen, haha. Jag trodde att professionella skidåkare har allt organiserat – det har de inte. Det slutade med att två gäster reste till fel flygplats … Ett annat stressmoment var själva bröllopsceremonin. Inte för att jag var nervös att Felix skulle ångra sig, men känslan av att allt måste stämma just i det ögonblicket. Jag grät så mycket dagarna före bröllopet av ren nervositet, jag var orolig över att inte kunna läsa upp mina löften tydligt. Men jag klarade det. Det slutade med att det var ett av de starkaste ögonblicken på hela bröllopet.

Party-klänningen, handsydd med guld-broderier och parets initialer, från Emma Rowen Rose.
Party-klänningen, handsydd med guld-broderier och parets initialer, från Emma Rowen Rose.Kristian Hvid

Något speciellt minne?

– Jag ville verkligen dansa vår bröllopsdans till min farmor och farfars bröllopssång Can't help falling in love with you av Elvis. Min morfar betydde så mycket för mig, men gick bort många år för tidigt så det här var ett väldigt viktigt ögonblick för mig att bära honom med oss under den största dagen i vårt liv.

Annons

Vad var viktigast?

– Det var superviktigt för mig att hela bröllopet kändes personligt och ”vi”. Mantrat var ”en 4-dagars kärleksfest som ingen vill ska ta slut”. Vårt bröllop symboliserar så mycket kärlek och minnen som kommer att leva vidare för livet. Men det betydde mest var vår familjemiljö. Med separerade föräldrar var mina första år en ganska ojämn resa. Men detta bröllop fick tre familjer att smälta samman till en. Bröllopet blev ett bevis på sann kärlek och familj. En dröm jag aldrig någonsin hade vågat drömma för fem år sedan.

Linn i brudklänning från Vera Wang.
Kristian Hvid

Foto: Fredrik Skogkvist (Mona & Jacob), Kristian Hvid (Linn & Felix)

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons