Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Kims kofta – och fyra andra modesnackisar från Met-galan 2024

07 maj, 2024 
Största snackisarna på Met-galan 2024
Kim Kardashians kofta, att Tyla var tvungen att bäras upp för trappan och Phoebe Dynevors fan girl-moment – här är hetaste modesnackisarna från Met-galan 2024.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Metgalan 2024: looks från röda mattanBrand logo
Metgalan 2024: looks från röda mattan

Så har Met-galan 2024 gått av stapeln. Under natten till tisdag, svensk tid, var det dags för vad som ofta beskrivs som årets största modehändelse.

Temat för året var ”Sleeping beauties: reawakening fashion” och klädkoden för kvällen var ”The garden of time”, inspirerat av J.G. Ballards novell från 1962 med samma namn. Tillställningen är känd för gästernas kreativa klädval – och årets upplaga var absolut inget undantag. Kändisarna hade inte sparat på krutet!

Annons

Hetaste modesnackisarna på Met-galan 2024

Men galan är också känd för att bjuda på snackisar från röda mattan – roliga och intressanta detaljer som går heta i sociala medier (ofta i flera dagar efteråt). Även där levererade kändisarna i år.

Scrolla ner för att få stenkoll på modedetaljerna som alla pratar om!

Tyla fick bäras upp för trappen

Tyla på Met-galan 2024.
Tyla på Met-galan 2024.TT

Tyla bjöd på ett modeögonblick vi kommer minnas länge på Met-galan 2024. Artisten fullkomligt strålade i sin look signerad Balmain. Sandklänningen – som hon matchade med timglasformad väska och glittrande sand på kroppen – var skapad efter en avgjutning av Tylas kropp. Hur hon tog sig upp för de berömda trapporna? Genom att bäras! Klänningen var nämligen lite svår att röra sig i. Svep i inlägget nedan för att se.

Annons

Kim Kardashians kofta

Ingen Met-gala utan virala snackisar levererade av Kim Kardashian. Till årets gala kom hon i en silverfärgad, timglasformad klänning med blommor signerad John Galliano för Maison Margiela. Över bar hon – en (nopprig) kofta.

Kim Kardashian på Met-galan 2024
Kim Kardashian på Met-galan 2024TT

Klädvalet förvånar många av fansen som nu är eniga om att stjärnans outfit helt enkelt måste ha varit en back up för en klänning som gått sönder. Men åsikterna går isär. Många fans uppmuntrar också hur hon matchat sin look och beskriver koftan som funktionell.

Annons

Men – det visade sig vara en noga uttänkt outfit. Kim Kardashian berättade senare under kvällen att hon hade inspirerats av sitt livs vildaste natt i en trädgård. Varpå hon sprang ut, tog sin pojkväns tröja och slängde på sig den innan hon var tvungen att springa till jobbet.

Phoebe Dynevors fan girl-moment

Phoebe Dynevor på Met-galan 2024.
Phoebe Dynevor på Met-galan 2024.TT

Den allra första konserten Phoebe Dynevor gick på var en konsert av Spice girls. Snacka om fan girl-moment när hon nu, ett gäng år senare, blev den första personen någonsin att bära en Victoria Beckham-klänning på Met-galan. ”10-åriga jag hade aldrig kunnat gissa detta”, berättar hon för Vogue. Den transparenta klänningen, signerad Posh spice, var specialdesignad för Bridgerton-skådisen.

Annons

Det behövdes åtta personer för att bära Cardi B:s klänning

Cardi B på Met-galan 2024
Cardi B på Met-galan 2024TT

Cardi B tog över Met-galans röda matta. Bokstavligen! Artistens coutureklänning i tyll från Windowsen bredde ut sig över nästan hela den ikoniska trappan, och det behövdes åtta (ja, 8!) personer för att bära släpet. Looken var inspirerad av en svart ros, enligt hennes stylist Kollin Carter.

Amanda Seyfried bad om en hållbar Met-klänning

När inbjudan till Met-galan 2024 trillade ner i Amanda Seyfrieds brevlåda var en sak säker för skådespelaren – om hon skulle gå, så skulle hon göra det iklädd en miljövänlig outfit. Så Amanda, som utöver sitt skådespeleri är känd för sitt engagemang för klimat och miljö, frågade Prada om en hållbar klänning.

Annons
Amanda Seyfried på Met-galan 2024.
Amanda Seyfried på Met-galan 2024.TT

Det kunde de! Amanda anlände till Met-galan i en silverklänning vars skrynkliga satintyg var återanvänt från Pradas vårkollektion för 2009.

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons