Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Met galan 2024: Tema, datum – och allt annat du behöver veta

16 feb, 2024 
AvAmie Chorr
Temat för nästa års Met Gala, en av de största kvällarna inom mode, har just avslöjats. Sleeping beauties: Rewaking Fashion. Vad kommer det betyda för alla röda mattan-looks? Här är vad vi vet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se Dua Lipas stilresa genom årenBrand logo
Se Dua Lipas stilresa genom åren

Metropolitan museum of art har äntligen tillkännagett temat för den efterlängtade modegalan. Temat sleeping beauties: reawakening fashion är avsett att utmana den vanligtvis livlösa presentationen av plagg på museer. Genom att med teknologi stimulerar sinnena och göra att plaggen känns mer levande.

Plaggen i utställningen kommer att väckas till liv med hjälp av artificiell intelligens, animation, projektioner och ljudlandskap vid Mets presentation av cirka 250 plagg, enligt pressmeddelandet.

Annons

Vilka teman har Met Galan haft tidigare?

Temat för årets Met Gala hedrade den nyligen avlidne Karl Lagerfeld, en modeskapare känd för sitt kreativa arbete hos Chanel, Fendi och sitt eget varumärke samt hans komplicerade arv. Vi fick se en hel del plagg skapade för att hedra hans minne. Allt från tolkningar av Chanels ikoniska boucle-set till looks inspirerade av Karl Lagerfeldts katt Choupette.

Förutom utställningen är galans kändistäta röda matta också en höjdpunkt. Doja Cat levde upp till sitt namn på Met galan 2023. Hon dök upp klädd som, ja, en katt. Inte vilken katt som helst, dock. Supertalangen bar en juvelprydd look, komplett med en huvudbonad med kattöron och en fejkad katt-näsa, som var en hyllning till Karl Lagerfelds älskade katt, Choupette.

Annons

Vad är Met-galan?

Met-galan, officiellt känd som Costume Institute Benefit, är ett årligt modeevenemang som äger rum den första måndagen i maj. Nästa år är met-galan planerad till den 6 maj. Det är en välgörenhetsgala till förmån för museets Anna Wintour Costume Center och fungerar samtidigt som invigningen av årets utställning.

Annons

Vad är årets klädkod på Met-galan?

Klädkoden för i år kallas å sin sida för "The Garden of Time", och är inspirerad av J. G. Ballards novell med samma titel, skriven år 1962. Klädkoden tolkas alltid på många olika sätt av de berömda gästerna och deras stylister, men vi förutspår att vi kommer få se många blommiga looks på röda mattan... Och för att citera Djävulen bär Prada: Florals? For spring? Groundbreaking.

Vem kommer leda Met-galan?

Vid sidan av Anna Wintour kommer Zendaya, Jennifer Lopez, Bad Bunny och Chris Hemsworth att leda galan. Met-galan inviger vårens utställning på The Metropolitan Museum of Art i New York, som i år går under titeln "Sleeping Beauties: Reawakening Fashion".

Annons
zendaya met galan
jennifer lopez met galan
bad bunny met galan
Annons
chris met galan

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons