Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Hetaste smyckestrenderna som dominerar i vinter

08 nov, 2023 
AvAmie Chorr
Hetaste smyckestrenderna som dominerar i vinter
Smycken är pricken över i:et som kan förvandla din look och uttrycka din personliga stil. Med den här säsongen kommer spännande smyckestrender som du inte vill missa. Här är säsongens stora smyckestrender – som även håller i sig till nästa år.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Carrie Bradshaws mest ikoniska looksBrand logo
Carrie Bradshaws mest ikoniska looks

Medan den nya säsongen för med sig nya klädsläpp och stilar är det alltför lätt att glömma bort alla smycken som har setts extra mycket på sistone. Vintersäsongen till ära är det hög tid att ge våra looks en välbehövlig uppgradering med ett dekorativt smycke. Låt oss blicka till säsongens smycken – här är de största smyckestrenderna för vintern 2023.

10 smyckestrender att inspireras i vinter

1. Mixa och matcha

Mixa och matcha smycken

Att bära olika örhängen var en framväxande smycketrend redan förra säsongen och blickar vi till säsongens catwalk är det tydligt att det är en stil som inte kommer försvinna. Sprungen från “stacking” är att ta olika örhängen och matcha ihop dem. En chunky creol på högra örat och ett längre örhänge med stenar i det vänstra är helt rätt melodi!

Annons

Detta är verkligen en trend där du får möjlighet att gå igenom ditt smyckeskrin och komma på olika kombinationer för dina smycken – precis som när du planerar en outfit.

2. Maximalistiskt i guld

Guld i överflöd

Visst är tunga guldsmycken inget nytt, men den här säsongen har guld i XXL blivit extra populärt. På våra handleder, runt vår hals eller hängande från våra öron, om det inte är stort och guld, vill vi inte ha det!

Smycken i guld är även det enklaste sättet att lyfta en outfit och få den mest slumpmässiga ensemblen att kännas mer elegant och chic.

Annons

3. PÄRLOR, PÄRLOR, PÄRLOR

Pärlor är en stor trend i vinter

Den här säsongen finns det inget rätt eller fel sätt när det kommer till att bära pärlor. Bara förstå att det kommer att finnas många olika varianter på stan. Extra kul är att pärlor visas i roliga lekfulla former och matchas även ihop med andra material som guld och silver.

Pärlor är en sto trend i vinter ihop med silver och guld.
Pärlor och stenar eller kristaller.
Annons

4. Earcuffs

Earcuffs

Det är något så härligt punkigt med earcuffs och denna säsong fullkomligt dominerar det! En earcuff-smycke är den tuffa storasystern till dina traditionella helixringar. Denna trend är sprungen från stackingtrenden och det bästa med earcuffs är att du kan omfamna den här slående trenden utan åtagande eller smärta från flera piercingar. Örhänget ger en illusion av att du har fler hål än de klassiska två.

Annons
Earcuffs
Paolo Lanzi/launchmetrics.com/spotlight

5. Stenar i regnbågens färger

Gemstones i alla möjliga färger
Gemstones i alla möjliga färger

Ett enkelt sätt att addera intresse till enfärgade outfits är att använda färgglada stenar som är den stora nyheten den här säsongen. Färglada stenar eller “gems” som man även kallar dem har kommit att bli en storfavorit på accessoarfronten.

Annons

I vinter är det minst sagt en färgklick genom smycken som gäller – som visas på allt från ringar och örhängen till gnistrande håraccessoarer.

Gemstones i alla möjliga färger

6. Endast ett öra i fokus

Låta ett öra vara fritt från örhängen.

Ännu en gammal trend har kommit att bli en oväntad favorit! Att endast ha ett kurerat öra. Ja, du läste rätt. Det ena örat ska helt enkelt vara tomt! Denna trend ökar i popularitet i takt med att flera öronpiercingar tillåter en stacking-effekt.

Annons

För en minimalistisk look kan du bära ett örhänge i en mer chunky modell högt upp på örat. Söker du efter det lilla extra, kan du köra på flera små creoler och ett längre örhänge.

Låta ett öra vara fritt från örhängen.

7. Smycken i full blom

Smycken i form av blomster

Blomster var en överraskande trend vi såg bubbla upp redan under hösten. Något överraskande eftersom vi helt enkelt inte är vana vid att koppla ihop hösten med blommor. En rolig utveckling tycker i alla fall vi, och denna trend har nu letat sig in i våra smycken och håraccessoarer.

Annons

En favorit som sticker ut är den klassiska rosen som går att bära runt halsen, i håret och runt midjan!

Smycken i form av blomster

8. Extra långa örhängen

Långa örhöngen

Detta smycke har nämnts några gånger nu och det är dags att kika närmare på denna nygamla favorit! De långa örhängena. Vi snackar en rejäl längd som verkligen tar för sig och blir fokus i din look.

Annons

9. Högt upp på armen

Armband till överarmen.

Denna trend kommer att vara en flitig detalj på vinterns alla fester! Föreställ dig en lång silvrig silkesklänning med spagettiband, bakåtslickat hår och toppa med ett armband högt upp på armen – över armbågen!

Djärv och chic på samma gång! Är det ett armband som det går att justera storleken på, är det även snyggt att ha över ärmen utanpå en kavaj!

10. Bling, Bling & Bling

Klara stenar gör stor entré

Klara stenar har varit lite i skymundan ett bra tag, men i år gör den stor entré! Allt från chunky kedjehalsband prydda i flera små klara stenar, i creoler och även ringar. Det ska blinga till i varje rörelse.

Annons
Klara stenar gör stor entré
Klara stenar gör stor entré

Foto: Launchmetrisc.com/spotlight

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons