Artikeln innehåller reklamlänkar

Inspireras av Matilda Djerf – 5 enkla stylingknep

30 jun, 2022 
AvCecilia Persson
Inspireras av Matilda Djerf – 5 enkla stylingknep
Sveriges senaste it-girl, som är med och sätter den skandinaviska stilen på modekartan för TikTok-användare världen över, heter Matilda Djerf. Vi guidar dig till hur du fixar hennes stil – med några enkla stylingknep.
Annons

Att den minimalistiska stilen med enkla snitt och stilrena plagg länge har varit stort här uppe på nordligare breddgrader är ingen nyhet. Men nu börjar den skandinaviska stilen även skapa stor uppmärksamhet på annat håll, inte minst tack vare en omåttligt populär entreprenör och influencer: Matilda Djerf.

Matilda Djerf på sitt kontor för Djerf Avenue

Som grundare av varumärket Djerf Avenue, som förra året omsatte över 80 miljoner, och med sin oklanderliga känsla för stil har hon inte bara blivit en favorit för allt från finanstidningar till utländska medier utan också på sociala medieplattformen TikTok. I skrivande stund har hashtaggen #matildadjerf över hisnande 100 miljoner visningar och hastaggen för hennes stil, #matildadjerfstyle, hela 28 miljoner visningar.

Annons

5 signaturplagg för Matilda Djerfs stil

Vill du, precis som många andra, inspireras av Matilda Djerfs stil? Vi har samlat stiltips som fixar looken – samt guidar dig till hur du får till den drömmiga frisyren med mängder av volym!

Matilda Djerf på sitt kontor för Djerf Avenue

1. Oversized kavaj

Säg ett plagg som kännetecknar Matilda Djerfs stil mer än den oversized kavajen. Silhuetten gör att den blir en skön stilkrock mot mer romantiska och böljande plagg som satinkjolen eller slipklänningen i siden eller satin.

Blazern som Matilda bär i videon ovan kommer givetvis från hennes eget märke Djerf Avenue och finns här.

Annons

Kavajer med liknande design

Här hittar du plaggen med liknande silhuetter:

Svart blazer, Arket

Den här svarta kavajen med liknande design har markerade axlar och är ett tidlöst val som passar perfekt i basgarderoben. Se mer och köp kavajen här (länk till Arket).

svart oversized kavaj från Arket
Klicka på bilden för att komma direkt till blazern.

Beige kavaj, Na-kd

Den här oversized blazern är ett perfekt val i sommar och är lika snygg under resten av året. Se mer och köp kavajen här. (länk till Na-kd)

beige oversized kavaj från Na-kd
Klicka på bilden för att komma direkt till blazern.
Annons

2. Oversized skjorta

Om det är något plagg som passar in på beskrivningen ovan så är det skjortan med en oversized passform. Den får gärna vara blåvitrandig eller i dova pasteller. För den ultimata Matilda Djerf-stilen: knäpp bara en eller två knappar.

Du hittar den randiga skjortan från Djerf Avenue här.

Skjortor med liknande design

Här hittar du skjortna med liknande silhuetter:

Randig skjorta, H&M

Denna liknande skjorta i blått och vitt med oversized passform kommer att rädda många outfits året om. Den är dessutom gjord i en linneblandning som håller dig sval i sommar. Se mer och köp skjortan här (länk till H&M).

vit och blå randig oversized skjorta från H&M
Klicka på bilden för att komma direkt till skjortan.

Rosa skjorta, Scotch & Soda

Sommaren 2022 ser vi många olika toner av rosa i Matilda Djerfs outfits, något som även andra varumärken satsar på. Den här linneskjortan har en fin ljusrosa nyans. Se mer och köp skjortan här (länk till Åhlens).

Annons
rosa oversized linneskjorta från Scotch & Soda
Klicka på bilden för att komma direkt till skjortan.

3. Satinkjol

Den vadlånga midikjolen i satin eller siden är den perfekta kombinationen av romantiskt och välklätt, något som Matilda Djerf ofta tar fasta på i sina outfits. Hennes garderob är fylld av tidlösa färger som funkar år efter år, samtidigt som hon gärna blandar upp mdem ed pigga pasteller.

Matildas drömmiga midikjol från Djerf Avenue hittar du här.

Kjolar med liknande design

Här hittar du midikjolarna med liknande silhuetter:

Brun midikjol, InWear

Den här satinkjolen är ett tidlöst val som aldrig kommer att gå ur tiden. Se mer och köp kjolen här (länk till Åhlens).

Annons
brun midikjol i satin från InWear
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

Lila satinkjol, Na-kd

Om du vill satsa på färg i sommar är den här ljuslila midkjolen ett fint val som passar till allt. Se mer och köp kjolen här (länk till Na-kd).

lila satinkjol i midilängd från Na-kd
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

4. Slipklänning

Den tidlösa slipklänningen är ett plagg som är enkelt att styla på många olika sätt. Bär en midiklänning i slipmodell till vardags eller bär en kortare variant med en oversized blazer för en stilsäker och samtidigt festlig look.

Annons

Klänningar med liknande design

Här hittar du slipklänningarna med liknande silhuetter:

Svart slipklänning, Vila

Den här svarta slipklänningen har den perfekta ankellånga längden och en smickrande v-ringning som ger en snygg silhuett. Se mer och köp klänningen här (länk till Ellos).

svart v-ringad slipklänning i satin från Vila
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Svart miniklänning, Monki

Den här trendiga kortare slipklänningen i satin har en fin draperad effekt fram och korsade band i ryggen och finns i flera olika färger. Se mer och köp klänningen här (länk till butik).

svart kort draperad slipklänning i satin från Monki
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

5. Vida byxor

Volym kännetecknar inte bara Matilda Djerfs fantastiska hår (som du kan läsa mer om nedan) utan även hennes outfits – det får gärna finnas mer luftiga inslag upptill eller nedtill i varje outfit. Med andra ord är skinny jeans inte hennes melodi, utan vi ser henne ofta i varianter med mer vid passform och gärna låg midja.

Annons

De stilsäkra gröna byxorna från Djerf Avenue som Matilda har på sig ovan finns här.

Byxor med liknande design

Här hittar du byxorna med liknande silhuetter:

Jeans, Monki

Dessa krämvita jeans har en smickrande passform upptill och en mer avslappnad passform nedtill vilket gör dem perfekta att bära tillsammans med med romantiska och vackra toppar och linnen. Se mer och köp jeansen här (länk till butik).

off white vida jeans från Monki
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.

Linnebyxor, Arket

Matilda Djerf är heller inte främmande för att bära matchande set, gärna med byxor eller shorts och matchande skjorta (som du såklart också knäpper med endast en knapp). Dessa vida byxor har kan du bära med en matchande kortärmad skjorta, båda gjorda i 100 % linne. Se mer och köp byxan här (länk till Arket) och skjortan finns här (länk till Arket).

Annons
gröna linnebyxor med matchande skjorta från Arket
Klicka på bilden för att komma direkt till byxan.

MATILDA DJERFs HÅR – SÅ FIXAR DU VOLYMEN steg för steg

Matilda Djerf på sitt kontor för Djerf Avenue

Drömmer du också om samma fantastiska volym som Matilda Djerf? Då är du inte ensam! Här nedanför guidar vi dig till hur hon fixar håret, och särskilt den magiska gardinluggen.

Annons

After shower-rutin – så gör du med nytvättat hår

@matildadjerf

Any hair related videos you want to see?🥰

♬ Cozy Beat - Aesthetic Sounds

I videon ovan visar Matilda Djerf ett sätt som hon använder för att styla sin lugg efter att hon tvättat håret. Så här gör hon steg för steg:

1. Applicera hårolja. Matilda använder Honey Infused Hair Oil från Gisou, du kan läsa mer och köpa den här (länk till butik).

Gisou Honey Infused Hair Oil
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

2. Efter håroljan applicerar hon No.6 Bond Smoother från Olaplex, som är en leave-in-stylingkräm. Du kan läsa mer om den och köpa den här (länk till Åhlens).

Olaplex No. 6 Bond Smoother
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

3. Slutligen borstar hon håret med en så kallad paddelborste. En paddelborste hjälper till att reda ut håret och är enkel att använda vid föning. Här hittar du Paddle Brush från ghd (länk till Lyko).

Annons
paddelborste hår
Klicka på bilden för att komma till produkten.

Matilda Djerfs gardinlugg – så stylar du steg för steg

@matildadjerf

6am moooood 🥱🥱🥱

♬ Dancing Queen - ABBA

I ett annat TikTok-klipp visar Matilda Djerf hur hon stylar den berömda gardinluggen med hjälp av en fönborste. Varmluftsborsten som hon använder är Airwrap från Dyson (som också är en av vinnarna i ELLEs stora bäst i test). Här kommer du till den berömda varmluftsborsten som kommer med sex munstycken (länk till Lyko).

dyson airwrap matilda djerf
Klicka på bilden för att komma till produkten.

Foto: TT

Annons
5 tips för att få volym i håret
5 tips för att få volym i håret
Annons