Maria Nilsdotter hyllar Pippi Långstrump med ny kollektion

Maria Nilsdotter Pippi Långstrump Hedda Stiernstedt
Att Pippi Långstrump är världens starkaste tjej råder det inga tvivel om. Den 21 maj lanserar Maria Nilsdotter en smyckeskollektion som hyllar Pippis 75-årsjubiléum och styrkan som finns i oss alla. En rad svenska skådespelare och kända profiler deltar i kampanjen – se alla bilderna här!
Annons

För 75 år sedan kom Pippi Långstrump ensam till en helt ny stad. Som en del av detta jubileum lanserar Maria Nilsdotter en smyckeskollektion inspirerad av världens starkaste flicka. Pippi Långstrump med sina starka värderingar och sin självsäkerhet är för Maria en ytterst relevant förebild idag.

Annons

– Hon är en karaktär som står upp för det hon tror på och vågar gå sin egen väg, samtidigt som hon är snäll, berättar Maria.

Annons
Maria Nilsdotter Pippi
Maria Nilsdotter

En lekfull kollektion som skildrar Pippi på cirkus

Kollektionen som lanseras den 21 maj består av ett 20-tal smycken, tillverkade i ekosilver, och med ett lekfullt och handgjort uttryck.

Annons

– I arbetet med kollektionen funderade jag mycket på hur Pippi skulle bära smycken, hon skulle antagligen bara ha tryckt en säkerhetsnål genom örat, säger Maria.

I kollektionen finns bland annat ett smycke som fångar Pippis typiska särdrag med sin karaktäristiska hållning och sina flätor, en ring med Herr Nilsson samt halsband och örhängen i form av små skivstänger och vikter. Dessa skildrar det kapitel i boken där Pippi går på cirkus, lyfter vikter och brottar ner Starke Adolf. Lekfulla bokstäver utgör ytterligare en del, då i form av halsband med texterna Walk Your Own Way och Stay Curious.

Astrid Lindgren AB och Rädda Barnen startar kampanjen Pippi of Today

Idag tvingas miljoner flickor att lämna sina hem och flytta, inte bara till nya städer så som Pippi gjorde, utan också till nya länder. För att tackla utmaningar och finna vägen mot en ljusare framtid krävs styrka, mod och hopp. I samband med 75-årsjubiléet har Astrid Lindgren AB och Rädda Barnen startat kampanjen Pippi of Today. I kampanjen, som vill uppmärksamma och samla in pengar till Rädda Barnens arbete för flickor på flykt, deltar flera varumärken, därav Maria Nilsdotter är ett. Genom samarbetet stöttar Maria Nilsdotter Rädda Barnens arbete för att ge dessa flickor möjlighet till en ljus framtid.

Annons

Se kollektionen som är fotograferad på en rad svenska profiler i Astrid Lindgrens lägenhet i Stockholm:

Hedda Stiernstedt Maria Nilsdotter Pippi
Skådespelaren Hedda Stiernstedt.
Evin ahmad Maria Nilsdotter
Skådespelaren Evin ahmad.
Alba August Maria Nilsdotter
Skådespelaren Alba August.
Nanna Blondell Maria Nilsdotter
Skådespelaren Nanna Blondell.
First Aid Kit
First Aid Kit, Klara och Johanna Söderberg.
Amie Bramme Sey
Programledaren och journalisten Amie Bramme Sey.  
pernilla august
Skådespelaren Pernilla August.
Kollektionen lanseras den 21 maj på i Maria Nilsdotters butik och online.
Annons
LÄS MER: 
Annons
Dela på:

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE:


Annons

Laddar