Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Louis Vuitton i nytt designsamarbete med konstnären Yayoi Kusama

18 dec, 2022 
Louis Vuitton i nytt designsamarbete med konstnären Yayoi Kusama
För andra gången har Louis Vuitton teamat upp med 93-åriga konstnären Yayoi Kusama. De lekfulla prickarna möter det franska modehusets mest ikoniska produkter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Video: Women change makers: ELLE listar 100 inspirerande kvinnorBrand logo
Video: Women change makers: ELLE listar 100 inspirerande kvinnor

År 2012 ingick Louis Vuitton ett designsamarbete med den japanska konstnären Yayoi Kusama. Samarbetet blev en succé och samtidigt som kollektionen släpptes i butikerna turnerade en utställning runt på världens främsta muséer. Nu är det dags igen!

Det var under Nicolas Ghesquières visning av modehusets cruise-kollektion för 2023 – 10 år senare – som vi i våras fick en första tjuvkik på vad de båda parter skapat tillsammans den här gången. En handfull av Louis vuittons väskor på catwalken var täckta av konstnärens karaktäristiska, färgglada prickar.

Annons
Louis Vuitton Cruise 2023.
Louis Vuitton Cruise 2023.

Yayoi Kusama – en av världens mest betydande konstnärer

93-åriga Yayoi Kusama är den japanska avantgardekonstnären och författaren som har kommit att bli en legendar för sina tematiska och psykedeliska färger och mönster. Hon har varit verksam inom en mängd olika konstnärliga områden, däribland måleri, skulptur, performance och installationer och hennes konst har ställts ut på olika museer över hela världen.

DÅ SLÄPPS LOUIS VUITTON X YAYOI KUSAMA

De senaste åren har Yayoi Kusama väckt stor uppmärksamhet för sina kreationer, hon har beskrivits som en av världens mest betydande konstnärer och 2014 utsågs hon till världens mest populära konstnär av tidningen The Art Newspaper. Konsten är inspirerad av hallucinationer som konstnären haft sedan barndomen och mest känd är hon för sina färgstarka prickar och lekfulla fallosar.

Annons

Då släpps Louis Vuitton x Yayoi Kusama

Men, tillbaka till Louis Vuitton x Yayoi Kusama 2.0. Det nya samarbetet sträcker sig över såväl ready-to-wear som väskor, skor, accessoarer och parfymer för både dam och herr och kollektionerna har delats upp i två släpp. Den första lanseringen sker globalt 6 januari 2023 och 21 mars 2023 kommer den andra delen av kollektionen att finnas tillgänglig i butik. Men likt för tio år sedan innebär samarbetet även annat än ”bara” kollektionen. Vi kommer också bjudas på allt från AR-upplevelser till pop up-butiker och datorspel.

Prickarna tar stor plats i kommande kollektion, vi ser såväl färgstarka prickar som svartvita varianter samt prickar i metallic. Men även blommor i olika utföranden smyckar Louis Vuittons kläder, skor och accessoarer i detta lekfulla samarbete. Spana in mer från kollektionen nedan!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Foto: Louis Vuitton

Se också: 5 av Kim Kardashians BalenciagalooksBrand logo
Se också: 5 av Kim Kardashians Balenciagalooks

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons