Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

Allt om Louis Vuittons storslagna avslut av Paris Fashion Week

06 mar, 2024 
Allt om Louis Vuittons storslagna avslut av Paris Fashion Week
Paris Fashion Week är slut för den här gången och Louis Vuitton avslutade storslaget! ELLE tar dig igenom visningen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Behind the scenes med Zara LarssonBrand logo
Behind the scenes med Zara Larsson

Det franska modehuset Louis Vuitton bjöd på ett storslaget och traditionsenligt avslut av Paris Fashion Weeks sista dag. På plats på Cour Carrée vid Louvren i Paris med en gigantisk ljus-reflekterande "disco"lampa i mitten av catwalken bjöds det på en kollektion och visning utöver det vanliga. Höst- och vinterkollektionen 2024 markerar den kreativa chefen Nicolas Ghesquières 10 år hos det franska modehuset och visningens plats var ingen slump. För exakt 10 år sedan, på exakt samma plats presenterades nämligen Ghesquières allra första LV-kollektion, den 5 mars 2014. Ett jubileum att fira, helt klart!

Annons
Louis Vuitton AW24.
Foto: Louis Vuitton

Och hans 10 år och resa hos det franska modehuset speglas även genom höstens kollektion då inspirationen är hämtad från olika erfarenheter och tidpunkter genom åren. En resa genom hans tid hos modehuset och ett decennium av stilistisk utveckling som mixar Ghesquières förmåga att blanda minnen med innovation. Låt oss blicka till tre detaljer från visningen!

Tre detaljer att spana in från Louis Vuitton AW24-visning

Maxade vantar väntar

En detalj som genomsyrade hela höst- och vinterkollektionen för 2024 var maxade vantar! Stora och fluffiga från början till slut. Är det en nyckel-accessoar för vintern 2024? Ett glasklart JA om du frågar Louis Vuitton. Kanske till och med en vante med maxade fransar?

Annons
Annons

Skulpturalt och voluminöst

En lek med proportion och form var ett återkommande inslag i kollektionen. Med allt från bylsiga jackor med boxig silhuett (gärna i maxad metallic) till voluminösa kjolar och jackor med timglas-silhuett. En specialité signerad den kreativa chefen!

Annons

Ikonaccessoarer får nytt liv

Det franska modehusets ikoniska väskor fortsätter att vara detaljen alla älskar – och ny säsong betyder en förfinad version! Den ikoniska väskan Petit Malle var bland annat med på höstens catwalk. Vår personliga favorit? Den boxiga väskan i vinrött läder!

Annons
Annons