Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Lili Assefa tar över Swedish Fashion Council

30 jan, 2024 
AvCassandra Lindblom Riso
lili assefa swedish fashion council
Nu står det klart att Lili Assefa blir ny ägare av Swedish Fashion Council (SFC) – och vi har en ny era att vänta oss.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Behind the scenes ELLE-galan 2023Brand logo
Behind the scenes ELLE-galan 2023

Den framgångsrika resa som Swedish Fashion Council har påbörjat fortsätter – med ny ägare och höga ambitioner. Från och med augusti 2024 tar Lili Assefa över som ägare av SFC, och meddelar att hon planerar att fortsätta bygga på den succé som påbörjats, tillsammans med Jennie Rosén, vd.

– Det känns spännande att tillsammans med Jennie Rosén ta fram en långsiktig hållbar affärsplan för SFC för att kunna fortsätta den här framgångssagan, säger Lili Assefa om förvärvet.

Det känns spännande att fortsätta den här framgångssagan

Lili Assefa

SFC verkar för att främja talangfulla modeskapare och att driva modebranschens transformation – både i Sverige och internationellt. Sedan start har man haft som mål att främja, utbilda och innovera branschen för att göra den mer hållbar och relevant i en snabbt föränderlig värld.

ELLEs tidigare chefredaktör Cia Jansson och Lili Assefa på ELLEgalan 2023.Karin Törnblom/TT

På senare tid har SFC lagt stor vikt vid att hjälpa och innovera i modeindustrin. Till exempel valde man att lägga ner tidigare Fashion Week Stockholm och fokusera på ett tvådagars-event, SFC [FASHION X], som till skillnad från en klassisk modevecka har som mål att skapa en plattform för märken att mötas, skapa, sälja mode och diskutera utmaningar i branschen.

Lili Assefa är en mångårig veteran i modebranschen och är sedan 2021 ansvarig för ELLE-galan genom sin byrå Assefa.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons