Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Levi’s lanserar jeans i ekologisk bomull och återvunnen denim

19 jan, 2022 
AvMichelle Lannerhjelm
Trendiga jeans från Levi´s.
Älskar du också den ikoniska 501:an? Nu presenteras den i ny tappning! Levi’s lanserar en återvinningsbar version av älsklingsmodellen och här är allt du vill veta.
Annons
André Leon Talley - död 73 år gammalBrand logo
André Leon Talley - död 73 år gammal

När man hör namnet Levi’s så är det nog många som tänker på deras jeansmodell 501. Inte så konstigt då den ikoniska 501-designen är älskad världen över sedan många år tillbaka. Det är en klassiker till byxa som börjar sin historia år 1872, när Levi Strauss och skräddaren Jacob Davis skapade de allra första blåjeansen, som sedan patenterades år 1873.

Snygga 501-jeans från Levi´s.
Levi´s

Ett steg närmre en mer cirkulär framtid

Nu riktar Levi´s allt mer fokus på mer cirkulära metoder och produkter där 501-jeansen är först med att stå i fokus. Samarbetet mellan svenska företaget Renewcell och Levi´s fortsätter efter att de tidigare släppt versioner av jeansmodellerna Levi’s High Loose och 502 tillsammans. Nu har de återigen slagit sig samman och presenterar Levi’s klassiska 501:or i Renewcells banbrytande Circulose-fiber, en hållbart framställt viskos tillverkad av återvunnen denim och ekologisk bomull. Ett par jeans som inte bara använder färre naturresurser och färre kemikalier vid produktion utan som pricket över i:et är designade för att vara återvinningsbara. Resultatet visar ett par helt nya jeans designade med förhoppning och potential att göras om till nya jeans – flera gånger om.

Annons
Levi´s lanserar återvinningsbara 501-jeans.
Levi´s

Den nya versionen har fått namnet Levi’s 501® Original Designed for Circularity 501 Original Designed for Circularity och finns att läsa mer om här.

Annons