Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Levi's klassiska 501:or firar 148 år – här finns de ikoniska jeansen

20 maj, 2021 
AvCecilia Persson
levi's 501 jeans och jeansshorts
Levi's klassiska modell 501 är ett ikoniskt plagg som aldrig går ur tiden. Vi guidar dig till historien bakom jeansen – och var du hittar dem.
Annons

Idag är en särskild dag för alla jeansälskare – det är nämligen exakt 148 år sedan som de numera ikoniska Levi's 501:orna för första gången såg dagens ljus. Redan 1873 skapade Levi Strauss & Co. de jeans som kom att leva vidare över ett sekel senare och som fortsätter att älskas av såväl kändisar som oss "vanliga". För att fira dagen, som de kallar för Levi's 501 Day, har de teamat upp sig med några berömda profiler inom allt från sport till kultur som alla har en sak gemensamt: de har sin egen röst och vet ur man kombinerar stil, kreativitet och originalitet.

naomi osaka

Bland annat ser vi tennisstjärnan Naomi Osaka, som förutom att dominera på planen också har tagit ställning för alla likas rättigheter oavsett kön, hudfärg eller social status, i några av sina Levi's-favoriter. Hon berättar att hennes första minne av Levi's 501: or är att alla barnen i skolan verkligen ville ha dem, och att hon bad sin mamma om ett par. Samtidigt betonar hon vikten av att fokusera på sin egen väg i livet:

Annons

– Ett motto som jag lever efter är att inte jämföra sig själv med någon annan, för alla lever sina egna liv. Du kanske inte kommer fram till destinationen lika snabbt som någon annan, men vi vandrar alla vår egen väg.

Här hittar du Levi's 501

Är du också sugen på att införskaffa ett par klassiska 501:or att komplettera basgarderoben med? Här har vi samlat några av våra favorittvättar- och modeller.

Klassiskt blå 501:or

De här croppade 501-jeansen är i en perfekt tvätt som är lika snygg att bära oavsett säsong – ett tidlöst plagg! Läs mer och köp dem här (reklamlänk).

levis 501 blåjeans
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.

Croppade 501:or

De här ankellånga 501:orna finns just nu till ett nedsatt pris. Läs mer och köp dem här (reklamlänk).

Annons
Levis 501 cropped
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.

Blå 501:or

De här blå jeansen är i en liknande nyans och är även de i en något kortare modell. Läs mer och köp dem här (reklamlänk).

blå jeans 501 levis
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.

Sommar innebär jeansshorts, och allra helst bär vi såklart ett par 501:or. Om du har turen att hitta ett par med snygg slitning second hand kan du klippa av benen på dem för att få önskad längd på dina shorts, men det finns såklart även nya jeansshorts då vi gärna inte sätter saxen i ett helt nytt par jeans.

Annons

Blå jeanshorts Levi's 501

De här jeansshortsen i femficksmodell har en klassisk jeansblå färg och är i en längd som passar de flesta. Läs mer och köp dem här (reklamlänk).

blå jeansshorts levis
Klicka på bilden för att komma direkt till shortsen.

Svarta jeansshorts Levi's 501

Jeansshorts behöver inte vara jeansblå – de här snygga svarta 501-shortsen passar till precis allt i sommar. Läs mer och köp dem här (reklamlänk).

svarta jeansshorts levis
Klicka på bilden för att komma direkt till shortsen.

Se mer:

Annons
Här är trendiga nyckelplaggen att satsa på våren 2021Brand logo
Här är trendiga nyckelplaggen att satsa på våren 2021
Annons