Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

Kvinnliga designers som dominerar i den mansdominerade modebranschen

09 okt, 2023 
AvAmie Chorr
Kvinnliga designers som dominerar i den mansdominerade modebranschen
Kvinnliga designers gör sitt avtryck, syns allt mer på toppositioner och i kreativt ledande roller inom modebranschen. Men de är fortfarande få. Här är några av kvinnorna som utmanar normerna, leder stora modehus och är på väg upp !
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Min outfit med Wilma LidénBrand logo
Min outfit med Wilma Lidén

Framstående kvinnliga designers

Nadège Vanhee-Cybulski

Nadège Vanhee-Cybulski är kreativ chef för modehuset Hermès. Hennes arbete kännetecknas av tidlös elegans och enkelhet, och hon har lyckats bevara Hermès traditioner samtidigt som hon inför moderna influenser.

Annons

Maria Grazia Chiuri

Maria Grazia Chiuri är kreativ chef för Dior och den första kvinnliga chefen för modehuset. Hon är känd för att integrera feministiska budskap i sina kollektioner och har framgångsrikt kombinerat den klassiska Dior-estetiken med en modern twist.

Annons

Grace Wales Bonner

Grace Wales Bonner är känd för sin adrogyna estetik och sitt arbete som utforskar teman inom mångfald. Hennes innovativa design har gett henne en framstående plats inom modevärlden. Där hon vunnit ett flertal priser så som

Donatella Versace

Donatella Versace är en legendarisk designer och vice VD för Versace. Hon är känd för sin vågade och glamorösa stil och har varit en betydande drivkraft bakom märkets ikoniska status.

Annons

Miuccia Prada

Miuccia Prada är kreativ chef för Prada och dotterbolaget Miu miu. Hon har haft en djup inverkan på modevärlden, där hon utmanat skönhetsnormer. Hennes kreativa och intellektuella infallsvinkel har gett upphov till unika och innovativa kollektioner.

Simone Rocha

Simone Rocha är en irländsk designer som är känd för sina romantiska och drömlika kollektioner. Hennes arbete har vunnit popularitet över hela världen och är känt för sin subtila men gripande skönhet.

Annons

Stella McCartney

Launchmetrics.com/spotlight

Stella McCartney är känd för sitt engagemang för hållbarhet och etiskt mode. Hennes arbete är präglat av modern enkelhet och medvetenhet om miljön, och hon har blivit en förebild för hållbarhet inom modevärlden.

Vera Wang

Vera Wang är känd för sina brudklänningar och sin eleganta design. Hennes arbete har varit ett val för många kändisar och har etablerat henne som en av de mest inflytelserika designers inom bröllopsmode.

Annons

Diane Von Fürstenberg

Diane Von Fürstenberg är en ikon inom modevärlden och är mest känd för sitt skapande av wrap-klänningen. Hennes arbete har präglats av kvinnlig empowerment och självförtroende.

Martine Rose

Martine Rose är en brittisk designer som är känd för sina subversiva och experimentella kollektioner. Hennes arbete utforskar ofta idéer om maskulinitet och identitet.

Annons

Camille Perry & Holly Wright

Camille Perry och Holly Wright är två designers och grundare av varumärket Tove. Deras arbete kännetecknas av en ungdomlig och lekfull estetik med fokus på färg och mönster.

Nensi Dojaka

Nensi Dojaka är en ung albansk-brittisk designer som har gjort ett namn för sig inom modevärlden med sin sensuella och avantgardistiska design. Hennes arbete har fått mycket uppmärksamhet för sin nyskapande approach.

Annons

Mowalola Ogunlesi

Mowalola Ogunlesi är en nigeriansk-brittisk designer som har fångat uppmärksamheten med sina djärva och färgstarka kollektioner. Hennes arbete har blivit en symbol för unik självuttryck inom mode.

Foto: Lauchmetrics.com/Spotlight & TT

Annons