Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Experten: 8 oförglömliga looks signerade kronprinsessan Victoria

13 jul, 2022 
AvJenny Lundberg
Royalistan listar modeögonblick signerade kronprinsessan victoria
Intresset för kungligt mode är större än någonsin – nu satsar ELLE på en kunglig modeblogg. Lär känna experten bakom bloggen Sara ”Royalistan” Ericsson som dessutom listar åtta klockrena modeval signerade kronprinsessan Victoria.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så har kronprinsessan klätt sig på VictoriadagenBrand logo
Så har kronprinsessan klätt sig på Victoriadagen

Intresset för kungligt mode växer och ELLE möter upp den ökade efterfrågan med en nischad modeblogg. Det är hovreporter Sara Ericsson som värvats för att driva bloggen Royalistan.

Sedan 2017 har Sara Ericsson drivit Instagramkontot Royalistan med över 13 000 följare. Hon är en del av podduon Kungligt med Jenny och Sara som är Sveriges största podcast inom området. Sara syns och hörs flitigt som kunglig expert både i svensk och tysk tv och radio. I bloggen kommer hon att dela med sig av senaste nytt från den kungliga världen med stort fokus på kungligt mode, trender och häpnadsväckande detaljer.

Annons
Sara Ericsson ny blogg på ELLE, Royalistan om kungligt mode
Hovreporter Sara "Royalistan" Ericsson delar med sig av kungligt mode i sin nya blogg på ELLE.

Sara "Royalistan" Ericsson – ny kunglig modeblogg på ELLE

Hur kommer det sig att du började intressera dig för kungligheter?

– Jag har sedan barnsben varit fascinerad av allt som rör kungligheter. Intresset har sedan dess utvecklats och efter avslutade studier inom medie- och kommunikation bestämde jag mig för att omvandla mitt intresse till jobb.

Sara Royalistan Ericsson skriver om kungligt mode på ELLE
Sara Royalistan Ericsson skriver om kungligt mode på ELLE.

Finns det något speciellt inom kungligt mode som du gillar lite extra?

Annons

– Jag tycker att det är intressant hur kungligheter genom alla tider har kommunicerat genom mode. Historiskt sätt med statussymboler och idag med fokus på hållbarhet och lokala designers för att hylla och stötta modeskapare. Jag är även intresserad av kungliga smycken med ett specialintresse för kungliga diadem. Konceptet ”veckans diadem” kommer även att delas i bloggen.

Hur känns det att börja blogga på ELLE?

– ELLE är Sveriges största modeplattform och det känns som en självklar plats att belysa och skriva om kungligt mode. Jag blev väldigt glad när jag fick förfrågan och jag hoppas att allt fler ska hitta in till bloggen. Många är fascinerade av vad kungligheterna bär och dess historia. På min blogg kommer jag skriva om allt detta som jag hoppas ska inspirera fler.

Sara Royalistan Ericsson ny bloggare på ELLE om kungligt mode
Sara Ericsson hörs flitigt som kunglig expert i både svensk och tysk tv.

Finns det någon kunglighet som inspirerar dig extra mycket inom mode?

Annons

– Kronprinsessan Victoria! Hon har gjort en stilresa genom åren med många starka statements inom mode. Hon är en stjärna på att belysa hållbart mode och svenska designers. Kronprinsessan väljer även att återanvända plagg från mamma drottningens garderob vilket inspirerat många andra kungligheter till att göra detsamma. Senast vid prinsessan Ingrid Alexandras 18-årsfirande där majoriteten av gästerna valde att återanvända sina galaklänningar. Det kan du läsa om här!

Kronprinsessan Victoria – 8 modeögonblick vi aldrig glömmer

Kronprinsessan Victoria har en elegant, klassisk och vacker stil. Nedan har Sara ”Royalistan” Ericsson listat åtta modeögonblick vi aldrig glömmer!

1. Kronprinsessan Victorias brudklänning

Kronprinsessan Victoria modeögonblick – brudkläningen

Kronprinsessans brudklänning designades av Pär Engsheden. Den cremefärgade klänningen i dubbelsidig sidenduchess med vikt krage passade kronprinsessan väldigt bra. Jag gillar den eleganta och tidlösa designen i klänningen, den bars lika väl då som den skulle kunna användas idag och om 30 år.

Annons

2. Kronprinsessan Victoria i rosa tyll

Kronprinsessans modeögonblick ELLE

När Polarpriset delades ut 2019 bar kronprinsessan en rosa tyllklänning signerad Selam Fessahaye. Jag tycker att klänningen är så vacker. All tyll gör den festlig och bidrar till en riktig färgklick.

3. Kronprinsessan Victoria återanvänder drottningens klänning

Kronprinsessan Victoria i drottningens klänning

Kronprinsessan återanvänder gärna kläder. Vid Nobelfesten 2018 valde hon att bära mamma Silvias pastellfärgade klänning signerad Nina Ricci. 23 år tidigare bar Silvia samma klänning vid Nobel. Kronprinsessans val blev en modesuccé världen över!

Annons

4. Kronprinsessan i klänning med fjärilar

Kronprinsessan i klänning med fjädrar, kungligt mode

När kronprinsessan Victoria fyllde 40 år firades hon med pompa och ståt. Vid firandet i Stockholm gjorde hon entré i en vacker klänning skapad av Pär Engsheden. Klänningen var dekorerad med applikationer i form av fjärilar i olika storlekar och färger. Elegant, vacker och härligt somrig!

5. Kronprinsessan Victoria bär svensk design

Kronprinsessan Victoria i svensk design

Vid inkommande statsbesöket från Spanien 2021 bar kronprinsessan en vacker klänning med blomapplikationer under middagen. Klänningen är designad av Frida Jonsvens. Kronprinsessan bar samma klänning 2020 i samband med fotograferingen för att belysa kronprinsessparets tioåriga bröllopsdag.

Annons

6. Kronprinsessan i Haute couture-klänning

Kronprinsessan victoria i haute couture klänning

Den 18 juni 2010, dagen innan kronprinsessbröllopet bjöd regeringen in till middag i Eric Ericssonhallen samt en festlig konsert i konserthuset. Kronprinsessan Victoria bar då en klänning signerad Elie Saab. Den enaxlade klänningen bestod av tyllblommor, pärlor och paljetter i mängder – jag tycker att det här är den finaste klänningen som kronprinsessan burit.

7. Kronprinsessan Victoria i röd galaklänning

Modeögonblick kronprinsessan victoria i röd galaklänning

Så stilsäkert och snyggt! Vid kungens middag för Nobelprisdagarna 2019 bar kronprinsessan en röd galaklänning som hon matchade med rosa skor och väska.

Annons

8. Kronprinsessan valde H&M Conscious collection

Kronprinsessan victoria i H&M klänning

När prins Carl Philip och prinsessan Sofia gifte sig 2015 bar kronprinsessan en kjol från H&M som fanns i butik. Överdelen specialdesignades även den i återvunnet material inför den stora dagen. Ett snyggt statement från kronprinsessans sida.

SARA "ROYALISTAN" ERICSSON

Namn: Sara Ericsson
Ålder: 29
Bor: Stockholm
Gör: Hovreporter – driver podcasten Kungligt med Jenny och Sara, medverkar kontinuerligt i svensk och tysk tv och radio och bloggar på ELLE.

Ta del av bloggen här och följ Royalistan på Instagram här!

Annons