Kronprinsessan Victorias gravidstil – 10 looks vi minns

Kronprinsessan Victorias gravidstil – 10 looks vi minns

Två Nobelfester, stilrent svart och tajt spetsklänning i återvunnet material – kronprinsessan Victoria har bjudit på flera stilsäkra gravidlooks. Spana in!
09 september, 2022
Video: Kronprinsessan Victorias magiska looks – 5 favoriter från 90-talet
0:39

Efter reklamen: Video: Kronprinsessan Victorias magiska looks – 5 favoriter från 90-talet

(0:39)

Slå på ljud

Att modet har en stor roll när kungligheterna utövar sin yrkesroll är ingen nyhet. Kronprinsessan Victoria har till exempel blivit en kunglig stilförebild att räkna med de senaste åren. Hon var tidig med att stötta svenskt mode och väljer ofta att lyfta just våra svenska designers och hållbara material när det vankas offentliga tillställningar.

Drottning Elizabeths starkaste stilögonblick genom tiderna

Kronprinsessan Victorias gravidstil

Och även när det kommer till gravidmode har vår svenska tronarvinge bjudit på stark stilinspiration. Hon har medverkat vi två Nobelfester som gravid, därtill har vi sett henne med gravidmage iklädd en lila, specialdesignad klänning hösten 2015 och bara några veckor innan prins Oscar föddes bjöd hon på en vacker gravidlook i spetsklänning gjord av återvunnet material. Spana in detta och fler av hennes mest minnesvärda gravidoutfits nedan.

Nobelfesten 2011

Kronprinsessan Victoria har varit gravid på två Nobelfester, både med prinsessan Estelle och med prins Oscar. Här, i december 2011 när hon väntade dottern kom kronprinsessan iklädd en blå paljettklänning signerad Pär Engsheden.

En gravid Victoria i paljetter

Dagen efter anlände Victoria tillsammans med prins Daniel till kungen och drottningens Nobelmiddag på slottet. Kvällen till ära bar hon en paljettklänning i silver.

Lila specialdesign

När Kronprinsessan Victoria var gravid med prins Oscar satsade hon på den här looken till prins Nicolas dop i oktober 2015. Den specialdesignade klänningen i lila kommer från Séraphine.

Klassiskt svartvitt

Några dagar senare bar hon en mönstrad klänning i svart och vitt och markerade gravidmagen med ett knytband.

I fodralklänning

Under ett besök i Peru 2015 sågs hon bära den här gravidlooken.

Blå festlook

Till en middag på slottet med Tunisiens president i november 2015, då kronprinsessan väntade Oscar, bar hon en blå klänning i transparent tyg med påsydda paljetter.

En kappa med plats för magen

Under ett besök i Karlstad en novemberdag 2015 satsade kronprinsessan på en ljusblå kappa, blå klänning och höga stövletter.

Nobelfesten 2015

När hon väntade prins Oscar kom Kronprinsessan till Nobelfesten 2015 iförd en klänning med plisserad kjol, från By Malina.

Stilren look i svart

Klassiskt svart! Drygt en månad innan Oscar föddes besökte kronprinsessan operan i Stockholm iklädd en svart look med klänning och skimrande kappa.

Spetsklänning (och örhängen!) i återvunnet material

Cirka tre veckor innan Victoria blev mamma för andra gången bar hon den här blå spetsklänningen från H&M Conscious vårkollektion 2016, vid Global Change Award i Stockholms stadshus. Örhängena, som också de kom från H&M:s kollektion där fokus ligger på hållbarhet och återvunnet material, var gjorda av gamla denimplagg.

Foto: TT

Prinsessan Dianas gravidstil – 16 träffsäkra looks
Se också: Drottning Elizabeths mest stilsäkra looks genom åren
1:04

Efter reklamen: Se också: Drottning Elizabeths mest stilsäkra looks genom åren

(1:04)

Slå på ljud