Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Kronprinsessan öppnar Stockholm Fashion Week 2021 i svensk design

09 feb, 2021 
Kronprinsessan Victoria bar svensk design under öppningen av stockholm fashion week 2021.
”Mångfald är inte en modetrend. Det är vad vi är. Vi är olika. Och det är så vi borde göra saker nu" Kronprinsessan Victoria öppnande Sockholm Fashion Week med ett starkt och viktigt buskap – se hela talet och vilka svenska designers som valde att bära dagen till ära.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Här är trendiga nyckelplaggen att satsa på våren 2021Brand logo
Här är trendiga nyckelplaggen att satsa på våren 2021

Under tisdagsförmiddagen gick Stockholm Fashion Week av stapeln och precis som förra året får modeveckan ett kungligt besök i form av en digital invigning. Kronprinsessan Victoria hälsade återigen alla välkomna i ett digitalt öppningstal där hon berörde starka och viktiga ämnen som inkludering, hållbarhet och jämlikhet.

Hållbarhet, inkludering och jämlikhet

”Inkludering och mångfald är vad som driver innovation. Och innovation har gett svenska företag en fördel mot sina motståndare”.

Kronprinsessan berör i sitt öppningstal hur viktigt hållbarhet, mångfald och representation är för branschens utveckling och innovation men även hur Sverige bör och ska stå som förebild inom dessa viktiga ämnen. Som avslut på det starka öppningstalet lämnade Kronprinsessan oss med ett citat att hålla hårt om.

”Mångfald är inte en modetrend. Det är vad vi är. Vi är olika. Och det är så vi borde göra saker nu".

klädvalet signerat svenskt

Dagen till ära valde Kronprinsessan Victoria att bära svensk design från topp till tå – något hon ofta väljer att göra för att hylla våra svenska designers. I en stilsäker look med figurnära svart polotröja från Filippa K (reklamlänk) som tillhör märkets tidlösa bassortiment. Till den ribbstickade överdelen bar hon svarta klassiska kostymbyxor från House of Dagmar (reklamlänk)s Good-choice-sortiment.

Kronprinsessan Victoria bär svensk design från topp till tå – vilken powerlook!
Kronprinsessan Victoria bär svensk design från topp till tå – vilken powerlook!

Kronprinsessan kickar igång veckan med en riktig powerlook där det är accessoarerna som står som pricken över i:et – de silvriga statement örhängen kommer från Ingy Stockholm, halskedjan från H&M Conscious och armband från Skultuna.

Annons

Se hela öppningstalet här:

Vi tackar Kronprinsessan Victoria och ser nu framemot att ta del av tre digitala dagar fyllda av svensk design och nytänkande kreativitet. Den digitaliserade svenska modeveckan pågår på Fotografiska i Stockholm under tre dagar, från och med idag tisdag 9 februari till torsdag den 11 februari. Häng med och följ hela modeveckan hos oss på ELLE där vi uppdaterar dig med det bästa av det bästa i en samlingsartikeln här.

Foto: Kungl. Hovstaterna, Stockholm Fashion Week

LÄS MER:

Stockholm Fashion Week 2021: Följ den digitala modeveckan här

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons