The Golden Globes: Klänningarna vi minns!

Klänningar Golden Globes

The Golden Globes är tillfälle för kändisarna att stråla på den röda mattan. ELLE listar klänningarna vi aldrig glömmer!
26 februari, 2021

Natten mot måndag den 1 mars 2021 svensk tid går The Golden Globes av stapeln – och i pandemitider längtar vi lite extra efter att få se kändisarna klä upp sig till tänderna i designerkreationer. ELLE har gått igenom arkivet och valt de mest minnesvärda klänningarna från röda mattan på The Golden Globes genom åren!

Här är klänningarna vi minns från The Golden Globes!

Kerry Washington i Altuzarra, 2020

Kerry Washington håller inte tillbaka något i sin svarta silkesdröm med silverdetaljer och dramatisk slits.

Gemma Chan i klänning från Valentino, 2019

Även Gemma Chan satsar på slits – En detalj som ger hennes klassiska gala-klänning det där lilla extra. Vi vill genast kopiera kombinationen att matcha skor och klänning i samma färg.

Lupita Nyong'o strålar i blå klänning från Calvin Klein, 2019

Lupitas glittriga klänning för tankarna till ett vattenfall eller kanske snarare en stjärnklar himmel. Oavsett är det tio av tio.

LADY GAGA I DRAMATISK BLÅ KLÄNNING FRÅN VALENTINO, 2019

Mer är mer när Lady Gaga anländer till röda mattan 2019. Det dramatiska tyget i kombination med den ljust lila nyansen är en dröm.

Dakota Johnson i elegant svart Gucci-klänning, 2018

Dakota Johnson har länge varit ett av ansiktena utåt för Gucci. 2018 strålar hon på mattan i en minimalistisk design.

Tracee Ellis Ross i silverdröm från Zuhair Murad, 2017

Gala betyder glitter. Och ingen gör det så bra som Tracee Ellis Ross. Vi älskar också att hon har gått all-in med ringar.

Zendaya i Marchesa, 2016

Zendaya dominerar alltid den röda mattan och 2016 var inget undantag. Vi älskar lager på lager-effekten som klänningens design ger.

Katy Perry I retro-look från Prada, 2016

Katy Perry satsar på detaljerna i denna enkla med effektfulla look. Håret och sminket i kombination med den enkla klänningen ger den perfekta vintagekänslan.

Amal Clooney i tidlös svart klänning och vita handskar från Dior, 2015

Amal Clooney ser som tagen ur en gammal Hollywoodfilm i sin eleganta look. De vita handskarna är pricken över i:et. Blir det bättre än såhär?

Zoe Saldana i klänning från Prabal Gurung, 2014

Zoe Saldana bar denna one of a kind-klänning på röda mattan 2014. Vi älskar att hon vågar tänka utanför boxen med form och färg.

Angelina Jolie i Versace, 2012

Angelia Jolie är en klassisk skönhet när hon anländer till The Golden Globes 2014. De röda detaljerna i klänningen matchar hon såklart med röda läppar.

Jennifer Aniston i klänning med slits från Valentino, 2010

Jennifer Aniston kombinerar avslappnat och uppklätt perfekt med denna tidlösa look från 2010. Visst skulle den funka lika bra på årets gala som för tio år sedan?

Jennifer Lopez glittrar i guldklänning från Marchesa, 2009

Allt fokus är på Jennifer Lopez när hon äger röda mattan i guld.

BeyoncE i Elie Saab, 2007

Även allas våran Beyonce väljer en guldig klänning.

Kate Hudson i 90-tals inspirerad klänning från Versace, 2002

Kate Hudson ger oss verkligen 90-tals känslor i sin klänning med låg skärning. Vi tycker att hon ska återvända denna tio av tio klänning snart igen.

Sarah Jessica Parker i Richard Tyler, 2000

Sarah Jessica Parker skiner i sin eleganta guldklänning. Vi älskar att hon har valt att hålla det enkelt när det kommer till smycken – örhängena är den perfekta accessoaren.

Foto: TT

Läs mer: Här är alla galor som blir av 2021