Galor 2021: Här är datumen att ha koll på

Galor, datum 2021

JUSTIN LANE
Galamode, känslomässiga tal och hyllningar – ELLE listar galorna du har att se fram emot 2021.
19 februari, 2021
Oförglömliga looks från Met-galan 2019
Slå på ljud

2021 längtar vi ännu mer än vi brukar efter att få se uppklädda kändisar på röda mattan– när man tvingas hålla sig hemma är festliga tillfällen på tv:n extra mycket värt. Även om flera galor blivit framflyttade på grund av coronaviruset verkar det (hittills) som att evenemang som Oscarsgalan, P3 Guld och Grammy Awards kommer att genomföras. ELLE spår att munskydd kommer vara årets största accessoar på röda mattan!

Här är galorna som är planerade för 2021

Golden Globe Awards – 1 mars 2021

En av årets absolut största galor som favoritduon Tina Fey och Amy Poehler står värdar för i år. Det prestigefyllda priset delas ut till förra årets bästa filmer och tv-serier. I Sverige är det Parisa Amiri som guidar oss igenom kvällen. Natten till den 1 mars 2021 kan du se galan på TV4 Play.

Critics Choice Awards – 8 mars 2021

En gala som brukar locka kändiseliten för att hylla de bästa filmerna från föregående år. För tredje året i rad är det skådespelaren Taye Diggs som är värd för kvällens festligheter.

Grammy Award – 15 mars 2021

Dags att hylla fjolårets bästa musikprestationer. Flest nomineringar 2021 fick allas våran drottning Beyoncé med hela nio nomineringar. Även Dua Lipa och Taylor Swift har chansen att ta hem mer en ett pris under kvällen.

P3 Guld – 20 mars 2021

Musikgalan, som från början var planerad att hållas i mitten av januari, direktsänds på SVT2 lördagen den 20 mars 2021 med start klockan 21.00. Värdar för kvällen är Oscar Zia och Emma Molin.

Screen Actors Guild Awards – 4 april 2021

På SAG-galan hedras de bästa prestationerna inom film och tv. Kändisar som Jennifer Aniston, Brad Pitt och Jennifer Lopez var bara några av stjärnorna som trängdes på röda mattan förra året.

British Academy Film Awards – 11 april 2021

En gala som oftast går under sitt förkortade namn nämligen BAFTA. Denna brittiska prisceremoni brukar beskrivas som den engelska versionen av Oscarsgalan.

Oscarsgalan – 25 april 2021

Galan med stort G. I vanliga fall brukar galan gå av stapeln tidigare på året men på grund av rådande pandemi blev den tidigare i år framflyttad till slutet av april. Nytt för i år är att även streamingfilmer kan bli nominerade – Netflix, HBO och andra streamingplattformar har nu chans att ta hem guldstatyetten.

Grammisgalan – 3 juni 2021

Det svenska musikpriset äger rum i början av juni efter att den blivit framflyttat på grund av covid-19.

LÄS MER: Bästa (och sämsta) missarna i film och tv-serier!