Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Klädkedja lanserar egen menskopp för att stärka kvinnor

29 maj, 2017 
AvLisa Segerson
Från och med juli kan du hitta en limiterad menskopp i Monkis butiker. Allt för att stärka kvinnor och öppna upp samtal kring mens.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Nu lanserar klädkedjan Monki en menskopp tillsammans med det finska företaget Lunette. Samarbetet går ut på att stärka kvinnor och ta bort skämmiga tankar kring mens.

LÄS OCKSÅ: 5 KONSTIGA SAKER SOM HÄNDER I KROPPEN UNDER MENS

Tillsammans donerar även de båda företagen 5 000 menskoppar till The Cup Foundation. The Cup Foundation är en ideell organisation med uppdraget att utbilda och stötta kvinnor som lever i utsatta miljöer i Kenya.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

”Att stärka kvinnor är en grundsten i allt vi gör på Monki så jag är väldigt stolt över vårt samarbete med Lunette och The Cup Foundation.”, säger Lea Rytz Goldman, Managing Director på Monki.

LÄS OCKSÅ: HÄR KAN KVINNOR FÅ MENSLEDIGT MED LÖN

Menskoppen är ett återanvändningsbart och ekologiskt alternativ till tamponger och bindor. Monki-menskoppen kommer i en begränsad upplaga i utvalda butiker och online i mitten av juli.

 

 

Annons