Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Klädbutiker och märken vi minns från förr

25 okt, 2022 
JC, Cheap monday, Solo – klädbutiker och märken vi minns från förr
JC-linnen i olika färger, bodys från American Apparel och prisvärda stuprörsjeans från Cheap monday – här är klädbutikerna och märkena som var givna stopp på shoppingturen förr, men som inte längre finns kvar i Sverige.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Gizem Kling Erdogan: "Hon har jävligt bra stil"Brand logo
Gizem Kling Erdogan: "Hon har jävligt bra stil"

Alla minns vi väl när det var klubbdagar på JC? Du hade peppat halva dagen och ställde dig sedan i kön som ringlade sig långt utanför butiken för att gå in och shoppa jeans till extra bra pris. Allra mest lyckligt lottade var de som hade kommit upp i tillräckligt många poäng under året för att få en inbjudan till första kvällen. (Eller den som hade en kompis som hade fått inbjudan).

Minns du också jakten på de perfekta Cheap Monday-jeansen? Mönsterfrossan på Desigual? American Apparels enorma utbud av bodys och trikåplagg?

Annons

ELLE listar några klädbutiker och märken vi minns från förr men som inte längre finns kvar i Sverige. Vilka butiker var dina favoriter?

JC

JC butik vi minns från förr

Sweatshirts, så kallade JC-linnen i olika färger (som du gärna bar två ovanpå varandra) och såklart jeans – JC var ett självklart val på shoppingrundan förr.

American Apparel

Enkla trikåplagg, bodys i mängder och croppade toppar var några av inköpen som gjordes på American Apparel så länge de hade kvar sina butiker här i Sverige.

Annons

Cheap Monday

När stuprörsjeansen hade sin prime time lanserades Cheap Monday och blev en favoritbutik för alla stuprörs-lovers. Jeansen kom i många olika tvättar och färger och hade dessutom den överkomliga prislappen på 400 kronor styck. Tydligheten!

Solo

Solo butik Stockholm

Solo var det självklara valet när vi var ute efter plagg med lite edge(?). Vi minns skinnjackorna, de korta avklippta shortsen och såklart all denim.

Forever 21

Forever 21

Forever 21 var favoritbutiken på utlandsresan! Här kunde man fynda allt från korta kjolar till kappor, jeansjackor och skor – ja egentligen alla typer av budgetplagg.

Annons

Desigual

Desigual

Hade du också en period då du ville ha broderier på, ja ganska exakt alla plagg? Ingen missade väl i alla fall att ta en titt på färg- och mönsterexplosionen hos spanska Desigual under tonåren.

Topshop

Topshop

Mellan 2002 och 2015 fanns Topshop i Sverige och när vi var på jakt efter en mönstrad miniklänning, snygga accessoarer eller en jeanskjol (gärna i en pastellfärg) var det den brittiska kedjan som fick ett besök.

Annons

Gul & Blå

Gul & Blå Stockholm logga

Efter att Gul & blå, som var en av 70-talets mest framgångsrika jeansmärken i Sverige, gick i konkurs under 90-talet så har faktiskt märket återlanserats under 2020. Nu satsar man på t-shirts och tröjor, men vår starkaste relation till märket är ju helt klart jeansplaggen från förr.

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons