Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Kim Kardashian har köpt ikoniskt halsband buret av prinsessan Diana

19 jan, 2023 
Kim Kardashian har köpt ikoniskt halsband buret av prinsessan Diana
Kim Kardashians intresse för välkända modeikoner fortsätter. Nu har hon köpt ett halsband som burits av prinsessan Diana. Och billigt var det inte.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se Prinsessan Dianas mest minnesvärda stilögonblickBrand logo
Se Prinsessan Dianas mest minnesvärda stilögonblick

Kim Kardashian har shoppat! Och hon fortsätter flirta med historiska kvinnor och modeikoner. Den här gången har entreprenören och realitystjärnan nämligen utökat sin smyckesamling med en välkänd accessoar.

Köper smycke som burits av prinsessan Diana

Under en auktion i veckan ska hon ha köpt ett halsband som burits av ingen mindre än prinsessan Diana. Det uppger TMZ, som också skriver att priset för halsbandet blev 197 453 amerikanska dollar, vilket motsvarar drygt två miljoner svenska kronor.

Annons
KIM KARDASHIAN KÖPER SMYCKE SOM BURITS AV PRINSESSAN DIANA

Diamanthalsbandet kallas för ”Attalah cross” och består av ett stort kors smyckat med diamanter och lila stenar, vilket hänger på en lång kedja.

Diana bar statementsmycket 1987

Prinsessan Diana bar det ikoniska halsbandet under en välgörenhetsgala i London, 1987 efter att ha fått låna smycket av lyxjuveleraren Garrard. Diana matchade smycket med en lila aftonklänning med hög hals och lät halsbandet ta stor plats på överkroppen. Prinsessan fick efteråt stor uppmärksamhet för att ha burit smycket, då det ansågs som ett djärvt modeval.

Annons
Diana bär halsband som nu köpts av Kim Kardashian 1987

Efter tillställningen har halsbandet varit i Sotheby's ägo, en av världens största auktionsplatser för konst och lyxprodukter, men numera är det alltså Kim Kardashian som äger det.

Kim Kardashian i Marilyn Monroe-klänning

Det är inte första gången Kim Kardashian har visat intresse för historiska kvinnor och ikoniska plagg och accessoarer som de har burit. Enligt samma tidning ska hon ha köpt flertalet smycken som burits av välkända namn tidigare och vi alla minns ju Met-galan 2022. Då entrade Kim röda mattan iklädd den champagnefärgade klänning som Marilyn Monroe bar då hon sjöng på John F Kennedys 45-årsdag 1962, bara några månader innan sin död.

Annons
Kim Kardashian på met-galan 2022

Den figurnära, strass- och pärlprydda ”illusionsklänningen” är designad av Jean Louis och beskrivs ofta som världens dyraste klänning.

Men valet att bära den ikoniska klänningen till Met-galan delade publiken och Kim Kardashian fick hård kritik efteråt både för att ha burit ett så pass historiskt plagg och hon anklagades dessutom för att ha skadat klänningen. Kim Kardashian svarade senare på kritiken och hävdade att ryktet om att klänningen ska ha skadats inte är sant.

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons