Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Kändisarnas mest ikoniska brudklänningar från 90- och 00-talet

16 jan, 2023 
Kändisarnas mest ikoniska brudklänningar från 90- och 00-talet
Victoria Beckham, Jennifer Lopez och Beyoncé – kändisarna bjöd på en rad minnesvärda brudklänningar under 90- och 00-talet. Låt dig inspireras här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bröllopstrender från Bridal Week 2023Brand logo
Bröllopstrender från Bridal Week 2023

Brudlooken kommer starkt i vår och efter x antal år av inställda bröllop välkomnar vi trenden med öppna ärmar. Oavsett giftermål eller ej! Vi ser tyll, spets, svepande längder och maxad volym. Och såklart en hel del vitt. Samtidigt håller 90- och 00-talet ett fortsatt hårt grepp om modebilden. Så, varför inte kombinera dessa?

Kändisarnas ikoniska brudklänningar från 90- och 00-talet

Kändisarna bjöd på en rad minnesvärda brudlooks under både 90-talet och 00-talet. Victoria Beckham – som för många kanske är top of mind i kategorin – bjöd på två olika brudlooks som har etsat sig fast i minnesbanken. Liksom Jennifer Lopez brudklänning från 2001 och Beyoncés axelbandslösa klänning från 2008.

Annons

Spana in ovan nämnda samt fler brudlooks vi minns och inspireras av än idag!

Victoria Beckham 1999

Sommaren 1999 gifte sig Victoria och David Beckham under ett storslaget bröllop med drygt 200 gäster. Under ceremonin bar Victoria en satinklänning signerad Vera Wang och matchade med en guldkrona på huvudet, från Slim Barrett.

Även David (och Brooklyn) bar helvitt.

Annons

Men kvällen till ära bar brudparet inte bara en matchande outfit – utan två. Senare under bröllopet bytte de om till de här lila kreationerna, vilka har kommit att bli minst lika ikoniska som själva bröllopskläderna.

Jennifer Lopez 2001

Jennifer Lopez brudklänning 2001

År 2001 gifte sig Jennifer Lopez med Cris Judd. Bröllopet ägde rum i september i Kalifornien och dagen till ära bar JLo en klänning från Valentino.

Annons

Jennifer Aniston 2000

Jennifer Aniston brudklänning 2000

Jennifer Aniston och Brad Pitt gifte sig sommaren 2000, två år efter att de blev ett par. Bröllopet sägs ha varit påkostat och traditionellt och Jennifers klänning, signerad Lawrence Steele, var täckt i pärlor och hade en öppen rygg. Hon matchade med slöja.

Beyoncé 2008

4 april 2008 gifte sig Beyoncé och Jay Z och de allra flesta detaljerna kring bröllopet har förblivit hemliga. Först flera år senare avslöjade artisten för första gången bilder på sin brudklänning. Den vita, axelbandslösa klänningen med draperingar var faktiskt utvald av artistens mamma, Tina Knowles.

Annons

Katie Holmes 2006

Katie Holmes brudklänning 2006

Katie Holmes och Tom Cruise gifte sig i Rom, 2006. Katies klänning, designad av Giorgio Armani, var i off shoulder-modell och dekorerad med spets och Swarovski-kristaller.

Cindy Crawford 1998

På jobbet bar Cindy Crawford den ena extravaganta klänningen efter den andra under 90-talet, men till strandbröllopet med Rande Gerber, 1998, valde hon en något enklare (eller ja, enkel och enkel, men du fattar) look. Nämligen den här vita miniklänningen med spets som är signerad John Galliano.

Annons

Carolyn Bessett 1996

1996 gifte sig stilikonen Carolyn Bessett med John F Kennedy Jr. Den stilrena satinklänningen var en gåva från designern Narciso Rodriguez. Carolyn matchade med slöja och transparenta handskar.

Gwen Stefani 2002

Gwen Stefani brudklänning 2002

Gwen Stefani och Gavin Rossdale gifte sig 2002 och Gwen valde att bära en klänning som gick från vitt till rosa, designad av John Galliano för Christian Dior.

Annons

Whitney Houston 1992

Sommaren 1992 gifte sig Whitney Houston med Bobby Brown och Whitney bar en – Look. Värd. Att. Minnas. Den fantastiska klänningen, täckt av pärlor och broderier, var signerad Marc Bouwer.

Iman 1992

Den ikoniska modellen och stilikonen Iman gifte sig med David Bowie 1992. Och sedan dess har Imans Herve Leger-klänning har blivit stilinspiration för mängder av brudar. Den stilrena och klassiska klänningen hade halterneck-ringning och hon matchade med höga handskar.

Foto: TT/Instagram

Annons