6 internationella it-kändisarna som syntes på Köpenhamns modevecka

Kändisar Köpenhamn Modevecka

Köpenhamns modevecka attraherade internationella kändisar som njöt av både det kommande sommarmodet och den danska huvudstaden. Här är några av de som spottades front row – och på efterfesterna – under Copenhagen Fashion Week!
15 augusti, 2022

Skandinavien trendar på internet, inte minst på Tiktok, och alla vill just nu vara en cool, sval danska som perfekterat mixen mellan sportig och fashionabel och tar sig överallt på cykel!

Kanske är det därför som internationella kändisar flockats till den danska huvudstaden för modeveckan som gick av stapeln den 9 – 12 augusti. Här är några av it-kändisarna som ELLE spottade på Copenhagen Fashion week!

Amerikanska youtubern Emma Chamberlain

Emma Chamberlain är en youtuber som har nästan 16 miljoner (!) följare på Instagram. Hon besökte Copenhagen Fashion Week SS23 och kunde ses front row på flera visningar. Nu är hennes Instagram full av bilder på klassiska stadssiluetten från Nyhavn, avokadotoast och kvällsbåtturer och Emma verkar njuta av den danska kulturen till fullo.

Rapparen och låtskrivaren ASAP Nast

ASAP Nast är en rappare, låtskrivare och modell från Harlem i New York som syntes på Köpenhamns modevecka.

Han gick bland annat på Holzweilers visning, och dessutom supportade han den danska vännen och supermodellen Mona Tougaard. På instagram la han upp en bild på henne med texten "Vackraste Mona Tougaard fotad av mig".

Kendall Jenners bästis Fai Khadra

På ASAP Nasts Instagram kan man även se en annan medlem ur it crowden från USA som tagit sig till den danska modeveckan.

Fai Khadra är kanske mest känd som en god vän till Kendall Jenner (han var hennes dejt på Justin och Hailey Biebers bröllop!), men han har umgåtts flitigt med flera av systrarna i Kardashian-Jenner-klanen.

När han inte jetsettar runt världen jobbar han som modell och musiker, och han är bror till superheta DJ-tvillingarna Simi & Haze.

Det har även gått dejtingrykten mellan Fai och det danska stjärnskottet Mona Tougaard, bland annat har de setts mysa tillsammans i Paris! Kanske var han på plats för att stötta flickvännen?

Mimi Moocher och Edie Rose

Mimi Moocher, eller Mia Regan som hon egentligen heter, är en brittisk modell och influencer, och för många känd som Romeo Beckhams exflickvän.

Modellen, som har dryga 600 000 följare på Instagram var på Köpenhamns modevecka med bästisen och tillika modellen Edie Rose.

Tjejerna har förutom säsongens visningar njutit av hantverk, konst och bad och verkar lika sålda på Köpenhamn som vi!

Superstylisten Veneda Carter

Veneda Carter är förvisso dansk från början, men är sedan många år baserad i Los Angeles.

Där har hon gjort ett namn för sig som stylist och designer, och hon har jobbat nära både Kanye West och Kim Kardashian som hon klätt i skandinaviska favoriter.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Veneda besökte Köpenhamns modevecka tillsammans med sin familj, och förutom att förkovra sig i mode och trender fick hon dessutom äran att avsluta Gannis visning på hemmaplan. Stort!

Foto: Instagram

VIDEO: Se Bella Hadids bästa looks på röda mattan
0:60

Efter reklamen: VIDEO: Se Bella Hadids bästa looks på röda mattan

(0:60)

Slå på ljud