Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Mulberrys chefsdesigner Johnny Coca lämnar modehuset efter fem år

17 mar, 2020 
Johnny Coca lämnar Mulberry
Under tisdagen meddelade Mulberry att Johnny Coca kommer att lämna varumärket efter fem år som creative director vid modehuset. Här är allt vi vet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det har gått fem år sedan Johnny Coca klev in som ny creative director för det anrika brittiska modehuset Mulberry. Närmast kom han då från att ha varit Célines chefsdesigner för läder, skor, smycken och solglasögon, vilket många var direkt nyfikna på hur hans estetik skulle återspeglas i modehuset. Det tog inte lång tid innan Mulberry seglade upp med nya heta it-väskor och plötsligt var Mulberry tillbaka på modekartan. Senast med det väldigt lyckade samarbetet med Acne Studios som lanserades i november 2019.

Under Johnny Cocas tid på Mulberry har han lyckats med att leda ett av Storbritanniens bästa märken i en helt ny designriktning.

Johnny Coca lämnar Mulberry
Johnny Coca lämnar Mulberry efter som fem år som creative director vid modehuset.

Nu tackar han för sig och lämnar Mulberry

– Jag har älskat min tid med detta ikoniska brittiska arvsmärke och vill tacka det fantastiska teamet och alla som har stöttat mig under min tid här. Jag är stolt över allt vi har uppnått och kollektionerna vi har skapat. Den passion och hängivenhet jag har sett på Mulberry har varit otrolig och jag är hedrad att ha varit en del av varumärkets historia, säger Johnny i ett pressmeddelande.

Johnny Coca avgår i slutet på mars 2020 och hans sista kollektion för modehuset blir vår- och sommar kollektionen 2021. Vad Johnny kommer att göra framöver är i nuläget oklart och vem som tar över stafettpinnen återstår att se!

Foto: TT

LÄS MER:

Acne Studios och Mulberry i designsamarbete – se hela kollektionen 

ELLE intervju: Mulberry firar 30 år i Stockholm

Annons