Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Sommarens finaste jackor – 15 trendiga köp

29 jul, 2021 
AvCecilia Persson
sommarjackor till sommaren 2021
En tunn jacka är ett givet val under svala sommarkvällar och kan ge din look ett riktigt lyft. Vi listar säsongens fem stora trender när det kommer till jackor – och guidar dig till de bästa köpen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Även om värmen är här så är en tunn jacka aldrig fel att dra över axlarna när klockan slår sent och temperaturen sjunker något. Dessutom är den skön att ha under sensommaren och tidig höst. Sommaren 2021 finns det några modeller som vi ser extra mycket av och som lyfter även den enklaste av sommaroutfits.

Outfit med vit jacka och vita byxor under Copenhagen Fashion Week

Trendiga jackor sommaren 2021

Det är flera olika stilar som står i fokus den här säsongen: från den eleganta och stilrena kavajen och dräktjackan till den mer avslappnade utilityjackan. Nedan hittar du de fem största trenderna och de bästa jackorna som finns att klicka hem just nu.

Annons

1. Boxig utilityinspirerad jacka

Ett av vårens stora trendplagg, den utilityinspirerade jackan, följer med oss även in i den här säsongen. Med sin boxiga passform passar den perfekt till allt från slipklänningen till säsongens skönaste cykelbyxor och ger din look den där effortless känslan.

Svart utilityinspirerad skjortjacka

Den här svarta skjortjackan kommer från Carin Wester och har knappar och två bröstfickor samt är gjord i bomull vilket ger en skön finish. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

svart utilityinspirerad skjortjacka till sommaren 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan!

Vit utilityjacka

Den här krämvita tunna jackan från By Malene Birger får följa med på allt från galej till promenaden med hunden på söndagsmorgonen – ett mångsidigt plagg som passar med precis allt och till alla tillfällen! Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
vit utilityjacka till sommaren 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan!

Beige jacka

Lexington har den här snygga och tidlösa beiga jackan med utilityinspirerade inslag som stora fickor fram. Den har också ett bälte i midjan som ger en fin silhuett och ytan är dessutom behandlad med en vaxfinish för att bättre stå emot olika väder. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

beige utilityjacka till sommaren 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan!

Här hittar du fler utilityinspirerade jackor!

Annons

2. Oversized kavaj

Den oversize:ade kavajen är ett plagg som länge har varit givet i basgarderoben men som har fått ta ännu mer plats under 2021. Precis som med utilityjackan gör den överdimensionerade silhuetten att den är extra snygg till slipklänningen och andra plagg med en mer feminin känsla.

Tunn oversized kavaj

Den här svarta kavajen från COS har inte bara den rätta silhuetten utan är också gjord i lyocell och linne, vilken gör den perfekt att bära även när det är varmt ute. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

svart oversized kavaj till sommaren 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen!

Vit oversized kavaj

Även den här kavajen från H&M har inslag av linne. Den är också i en något längre modell och har knappar i ärmsluten samt en knapp framtill, och finns även i svart. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
vit kavaj till sommaren 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen!

Stilren kavaj

Styleins snygga svarta kavaj Benito har en tidlös skärning och en rak passform som gör att du kommer kunna bära den under många säsonger framöver. Den är dubbelknäppt och är lika snygg att bära med matchande kostymbyxor som att klä upp mjukissetet med eller bära den med en trendig bralette för en look som andas 2021. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

svart oversized kavaj till sommaren 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan!

3. "dräktjacka" och matchande set

Ett enkelt sätt att få sommarjackan att kännas som en naturlig del av din outfit är att satsa på en variant med en matchande nederdel. Dessutom blir packningen enklare om du ska resa iväg på semestern, då du både har en hel outfit och två stilsäkra plagg att bära med andra plagg.

Annons

Beige set

Delarna i det här setet från & Other Stories är precis lika snygga tillsammans som var för sig. Dessutom är det gjort i en linneblandning som hjälper till att hålla dig sval i sommarvärmen innan kvällen kommer. Jackan har utilityinspirerade fickor fram som kombineras med en insvängd midja med knytning, läs mer och köp den här (reklamlänk). Kjolen har även den knappar fram och är i en trendig minilängd, läs mer och köp den här (reklamlänk).

beige dräktjacka med matchande kjol till sommaren 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan!

Här hittar du tips från Elle:s stylingredaktör om hur du matchar minikjolen!

Annons

Tweed-set

Låt damen sätta stilen i sommar! Tweed och dräktjackan är på väg tillbaka och passar perfekt att bära med just minikjolen för att få till en look som ändå känns modern och ung. Det här diskret mönstrade setet i tweed kommer från Na-kd; kavajen har en figurkramande form, vida ärmar och breda slag, läs mer och köp den här (reklamlänk). Kjolen är lätt utställd med ett brett bälte i midjan, läs mer och köp den här (reklamlänk).

mönstrad dräktjacka med matchande kjol till sommaren 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till setet!

Utility-jacka i neutral ton

Genom att välja en neutral färg på jackan kan du bära den med det allra mesta i din garderob. Den här utilityinspirerade jackan från InWear är i en fin ljusbeige nyans som kommer att förlänga sommaren även under sensommaren och tidig höst – och passa med precis allt. Läs mer och köp den här.

Annons
utilityinspirerad jacka sommar 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan!

Spana in fler snygga utilityinspirerade jackor här!

4. Oversized jeansjacka

Jeansjackan åker fram ur garderoben varje sommar och den här säsongen får silhuetten, precis som med kavajen, gärna vara i en något oversized modell.

svart jeansjacka

En jacka i svart denim är aldrig fel och extra sugna är vi på den här långa varianten från Carin Wester med rak passform och stora bröstfickor. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

svart jeansjacka till sommaren 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan!

Oversized jeansjacka

En jeansjacka från H&M i en något ljusare tvätt som blir snygg att bära med precis allt i sommar. Den har dubbla bröstfickor fram, fickor i sidorna och den perfekta oversized passformen och finns i flera olika tvättar och färger, läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
blå jeansjacka till sommaren 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan!

Mörkblå jeansjacka

Om du föredrar en mörkare nyans så finns den här snygga varianten med en rak, oversized passform hos Na-kd, läs mer och köp den här (reklamlänk).

mörkblå jeansjacka till sommaren 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan!

5. Bomberjacka

Sportiga influenser håller sig kvar även under sommaren 2021, något som gör att bomberjackan är ett givet val den här säsongen. Bär den med allt från linnebyxan till den kortare klänningen eller kjolen för en skön stilkrock.

Annons

Svart bomberjacka

Den här uppdaterade bomberjackan från Filippa K har en vass skärning och en resår i midjan som blir riktigt snygg till de vidare ärmarna. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

svart bomberjacka till sommaren 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan!

Ljusgrön vindjacka

Den här mintgröna vindjackan från & Other Stories är gjord i bland annat lyocell och har förutom den bomberjacke-liknande silhuetten även en trendig dragsko nedtill samt utilityinspirerade fickor fram. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
ljusgrön vindjacka till sommaren 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan!

Svart bomberjacka

Den här bomberjackan med glansig finish från Totême kan du bära långt in på hösten med en stickad tröja under, och den är lika snygg att bära även över sommarens outfits. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

svart bomberjacka till sommaren 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan!

Se mer:

Lyxiga hotell i Skandinavien att checka in på i sommarBrand logo
Lyxiga hotell i Skandinavien att checka in på i sommar

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons