Artikeln innehåller reklamlänkar

17 stilsäkra och trendiga utilityjackor våren 2021

armyjacka utilityjacka våren 2021

Vid sidan av trenchcoaten är den hetaste vårjackan just nu den armyinspirerade utilityjackan. Vi har samlat 17 snygga och trendiga varianter!
03 maj, 2021

Vem älskar inte en jacka som är både praktisk, trendig och riktigt snygg? Efter förra årets stora trendplagg, skjortjackan, så ser vi nu en annan version av det populära ytterplagget. 2021 är det istället den utilityinspirerade jackan som plockar hem trendpoängen.

Tänk militärliknande jackor i nyanser av mossgrönt och beige med stora fickor fram och ett bälte i midjan. Vi satsar gärna på material som denim och skinn men den klassiska utilityjackan i bomull fungerar precis lika bra.

snygg outfit med armyjacka, asymmetrisk kjol och boots
Foto: TT/REX

Trendiga utilityjackor 2021

Här har vi samlat 17 snygga utilityjackor som trendar i vår!

Den här vita utilityjackan med fyra fickor fram har en något oversized passform, knappar fram och kommer från Totême, du hittar den här (länk till Wakakuu).

Mossgrön jacka med ett bälte i midjan och stora fickor fram. Den är gjord i en ullblandning, kommer från & Other Stories och finns i även i svart och beige här (länk till & Other Stories).

Beige jacka med stora fickor fram. Den har även ett knytskärp i midjan samt ett diskret hundtandsmönster, kommer från Filippa K och finns här (länk till butik).

Jeansjacka med stora bröstfickor och bälte i midjan. Den har även fickor i sidorna, stängs med tryckknappar, kommer från Na-kd och finns här (länk till Na-kd).

Grön utilityjacka med fyra fickor fram och ett skärp i midjan. Den kommer från Saint Laurent och finns här (länk till butik).

Krämvit jacka med fyra fickor fram och skärp i midjan. Den har en boxig passform, kommer från COS och finns här (länk till Cos).

Militärgrön skjortjacka med bröstfickor och knäppning fram. Den kommer från Anine Bing och finns här (länk till Wakakuu).

Blå jeansjacka med bälte i midjan och stora fickor fram. Den kommer från H&M och finns i både blått och svart här (länk till H&M).

Krämvit jacka med stora fickor fram och dragsko i midjan. Den stängs med dragkedja och knappar, kommer från Wakakuu Icons och finns här (länk till Wakakuu).

Grön jacka med fyra fickor fram, dragsko i midjan och en rundad krage. Den kommer från Monki och finns här (länk till butik).

Beige utilityinspirerad skjortjacka med bälte i midjan. Den kommer från Na-kd och finns även i svart och en snygg blå färg här (länk till Na-kd).

Blå jeansjacka med stora fickor fram. Den kommer från Johan Lindebergs märke BLK DNM och du hittar den här (länk till Wakakuu).

Brun skinnjacka med skärp i midjan och fyra fickor på framsidan. Den är gjord i läder, kommer från Remain Birger Christensen och du hittar den här (länk till butik).

Militärgrön jacka från H&M. Den är ofodrad, har stora fickor fram samt dragsko i midjan och finns här (länk till H&M).

Beige jacka med fyra fickor fram och ett skärp i midjan. Den stängs med knappar fram, kommer från Chloé och finns här (länk till butik).

beige utilityjacka från Chloè

Beige utilityjacka från Chloé. Klicka på bilden för att komma till jackan.

Grön jacka med stora fickor fram, dragsko i midjan och ståkrage. Den kommer från Ellos Collection.

Beige utilityjacka med stora bröstfickor och skärp i midjan. Den kommer från Na-kd och finns här (länk till Na-kd).