Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Här är klackarna med design och komfort i ett

14 okt, 2019 
AvMaja Söderström Hjelm
Säg hejdå till ömma fötter efter en kväll på dansgolvet. Med högklackade skor med specialdesignad innersula slipper du kompromissa med stil och komfort.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vem har inte gått hem barfota efter en kväll på stan eller slängt sig i soffan med värkande fötter efter en lång shoppingrunda? Vi som gärna bär högklackade skor vet att ömma fötter tyvärr är ett nödvändigt ont som vi förlikar oss med för att kunna bära våra favoritklackar.

Frederikke Antonie Schmidt.

Men faktum är att det inte behöver vara så. En som bestämde sig för att undersöka möjligheten att hitta ett sätt att bära högklackade skor utan smärtan som tillkommer är den danska skodesignern Frederikke Antonie Schmidt. Hon tog sina egna erfarenheter från designervärlden och bokade ett möte med en ortoped för att utveckla en sko som gjorde det möjligt att gå i höga klackar hela dagen.

Annons

Innersula som omfördelar belastningen på foten

Resultatet blev en specialdesignad inbyggd innersula som hjälper fötterna att gå så anatomiskt korrekt som möjligt – detta eftersom sulan formas efter foten. Och i och med den nya upptäckten föddes därmed skomärket Roccamore. För att säkerställa skons funktion deltog Roccamore i ett forskningsprojekt vid Hvidovre sjukhus 2017. Projektet visade att skorna omfördelar belastningen på foten och är mer bekväma att bära jämfört med liknande skor i samma höjd på grund av den speciella sulan som tagits fram. Studien visade också att innersulan avlastar 26 procent av belastningen på framfoten och 44 procent av trycket på fotvalvet när man går med dem.

Annons

Handggjort och hållbart mode av hög kvalitet

Skorna tillverkas i Toscana i norra Italien. På samma familjeägda fabrik som Valentino.

Det är komplicerat och dyrt att tillverka en Roccamore-sko. Ett par tar ca. tre månader att tillverka och de går genom händerna på 17 olika skomakare under de 22 stegen som processen innefattar. Alla olika komponenter måste utvecklas för att ta hänsyn till inläggssulan i varje skomodell – vilket är nödvändigt för att se till att varken designen eller komforten äventyras. Man vill ju trots allt att skorna ska hålla så länge som möjligt. Och den noggranna processen bakom varje sko gör inte bara att du kan ha dem längre, utan att du också kan bära dem oftare.

Annons

Våra favoriter från Roccamore!

Foxy lady, 3900 kr.
Charlie, 3900 kr.
Audrey, 4200 kr.
Alexa, 4200 kr.
Beige and black raven, 3600 kr.
Mia and Eve, 3200 kr.

Se hela sortimentet här.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons