Cos design director Karin Gustafsson avslöjar detaljer om nya butiken i Stockholm

26 sep, 2022 
Debut på New York Fashion Week och premiär för ett helt nytt butikskoncept med start på Biblioteksgatan i Stockholm – det händer mycket för svenska Cos just nu. ELLE fick en pratstund design director Karin Gustafsson.
Annons
Video: Se drottning Elizabeths mest stilsäkra looks genom åren
Video: Se drottning Elizabeths mest stilsäkra looks genom åren

Men en kollektion inspirerad av kreativitet och positivitet och med fortsatt fokus på individuella uttryck debuterade svenska Cos på New York Fashion Week i september.

När vi spanar in höstkollektionen för 2022 möts vi av varma nyanser, skräddade klassiker, kashmirplagg, paljetter i återvunnet material och accessoarer i poppande färger.

Annons

Cos lanserar nytt butikskoncept i Stockholm

Men det är inte bara debuten på manhattan som händer i Cos univers just nu. Den svenska modekedjan nyöppnar dessutom butiken på Biblioteksgatan i Stockholm, vilket blir den första butiken i Europa med ett helt nytt koncept där fokus ligger på konst och inredning.

ELLE fick en pratstund med design director Karin Gustafsson.

Hur kändes det att debutera på NYFW?

– Det är en ära för COS att bli en del av CFDA:s Fashion Week och en fantastisk chans för alla varumärken att dela med sig av deras kreativitet på internationell nivå. New York är verkligen en global stad, och vi inspireras ständigt av kreativiteten i den.

Annons
Cos design director Karin Gustafsson
Cos design director Karin Gustafsson.

Hur skulle du själv beskriva City Spirit-kollektionen med tre ord?

– AW22 är ett firande av tre nyckelelement: Kreativitet, positivitet och fantasi.

Viken är din favoritlook?

– Vår utility-inspirerade, oversized kappa i ljusgrönt är en favorit hos mig den här säsongen. På hösten gillar jag att köra lager på lager med handsytt och stickat, och den här säsongen har vi den mjukaste ofärgade kashmiren. Genom att utforska texturer har vi skapat en avslappnad silhuett, men som samtidigt känns mysig och lyxig.

Annons

Vilken accessoar känner du extra kärlek för till hösten?

– Vår klassiska cross body-väska har blivit omgjort i Desserto, ett biomaterial som härrör från kaktusplantan. Omskapad i en humörhöjande grön nyans blir den en perfekt contrast till vårt klassiska skrädderi.

Det har gått ett år sedan Cos presenterade sin nya riktning och nu väntar en uppdatering med nyöppning av butiken i Stockholm. Kan du ge oss en hint om vad vi kan vänta oss på Biblioteksgatan 3?

Annons

– Vi är väldigt glada över att butiken på Biblioteksgatan öppnar snart. Det här är ett speciellt ögonblick för oss då det blir den första lanseringen av vårt nya butikskoncept i Europa. Butiken har utvecklats av våra egna designers med genomgående fokus på hållbara material. Spännande nog kommer ytan ha en galleri-känsla och den kommer fyllas av konstverk och samarbeten som hyllar varumärkets inspiration från den samtida kulturens otaliga områden.

Sneakpeak på COS flaggskeppsbutik på Biblioteksgatan.
Sneakpeak på COS flaggskeppsbutik på Biblioteksgatan.
Annons

Till sist: Ge oss ditt bästa stiltips!

– Bär det du känner dig bekväm i och som får dig att må bra. Jag älskar att ser våra kunder bära Cos-plagg på sitt eget sätt och omfamna sin individuella stil. I höst kommer jag att bo i våra mjuka skräddarsydda och knähöga läderstövlar!

Nyöppningen av butiken på Biblioteksgatan i Stockholm sker den 30 september 2022. Se fler bilder från AW22-visningen nedan.

Cos AW22 – se bilderna

Foto: Cos/Imaxtree

Annons
Annons