Intervju: Ania Chorabik om karriären, musiken och ELLE-galan!

19 januari, 2014

ania-start

Under ELLE-galans öppningsvisning, där Malinda Damgaards hattar stod i fokus, uppträdde artisten Ania Chorabik med den egna låten Push. Tillsammans med Christina Ahlberg stylade ELLEs Johanna Andersson både visning och Ania. I en av pauserna passade hon på att ta en pratstund med kvällens bästa artist. 

av JOHANNA ANDERSSON foto MATHIAS NORDGREN

Innan jag träffade Ania Chorabik hade jag en bild av henne som världens coolaste – så himla cool och snygg att jag skulle svimma och dö. I verkligheten är hon precis allt det – och ännu mer.

Just nu är hon högaktuell som både skådespelerska och artist samt med sitt bejublade framträdande på ELLE-galan. Ania har minst sagt många bollar i luften.

Först – en kraschkurs Ania Chorabiks karriär:

Ania började sin karriär som basketspelare i juniorlandslaget. Det var också då hon blev upptäckt som modell vid 17 års ålder. Sedan dess har hon synts i kampanjer för bland annat Moschino, Paul & Joe, Isabel Marant, Dior cosmetics, Zadig & Voltaire och L’oréal. På catwalken har hon gått visningar för modehus som Isabel Marant, Junko Shimada, Undercover och Acne studios.

2006 signade Ania skivkontrakt med Universal France och året efter med Avex Japan. Hon har släppt tre singlar och musikvideos, och har uppträtt mycket i Paris, Moskva och Tokyo. 2010 fick hon ett bokförlagskontrakt och 2011 släppte hon den egna diktsamlingen Cement Pond. Som skådespelare har vi sett henne i kortfilmen Florista och nu senast i första långfilmen Sommarstället. Hon medverkar även som enda person i Erik Hassles video till senaste singeln Talk About It.

För att nämna några saker.

Ania, du har minst sagt många strängar på din lyra. Vad har du jobbat med den senaste tiden?

– Jag har spelat in en långfilm, fött barn, blivit nominerad för min skådespelarinsats på en fin festival, modellat, provfilmat, medverkat i några musikvideos och reklamer samt haft många spännande möten.

Hur är livet som skådis egentligen, och är det skådespeleri du satsar på nu?

– Det bästa jag vet är när kameran rullar och jag får spela någon annan, det är en dröm. Jag älskar skådespeleri, även om jag bara har gjort lite teater som ung samt två kortfilmer och en långfilm. Ja, man kan säga att jag satsar på det, men vi får se vad som händer i framtiden.

DSC_6298

Ania in action på ELLE-galan 2014, klädd i Blk Dnm från topp till tå och specialdesignad hatt av Malinda Damgaard.

Vad tänkte du när du fick frågan om att uppträda på ELLE-galan?

– Jag blev direkt jättenervös och tänkte NEJ! En sekund senare tänkte jag JA!

Vad kan vi förvänta oss av ditt framträdande?

– Jag kommer att vara som jag brukar: spontan.

Vad tar du på dig när det bjuds in till stor fest?

– Då ringer jag ett SOS-samtal till någon av mina svenska favoritdesigners.

Visningen du uppträder under på galan bygger på Malinda Damgaards hattar. Brukar du själv använda hatt?

– Jag är dålig på att använda hatt, mest för att jag inte har någon fin. Men nu när jag har spanat in Malindas fantastiska kreationer blir jag ju sugen.

Vad använder du annars för accessoarer?

– Jag brukar inte använda så mycket accessoarer, bara ett enkelt guldhalsband som min mamma har gett mig, och en klocka. Ibland örhängen.

Push!

Vad har du för planer för den närmaste framtiden?

– Jag är sjukt peppad på att få spela in min andra långfilm! Jag har även fått möjligheten att vara med och skapa en novellfilm där jag spelar en av huvudrollerna. Sen hoppas jag på att det kommer in några roliga modelljobb.

Vilka är dina favoritlåtar som du lyssnar på just nu?

– Just nu är jag besatt av Bruno Mars Locked Out Of Heaven, och önskar att jag kunde sjunga som Lady Gaga i Do What You Want. Älskar även Alicia Keys Superwoman, hon är så duktig, den där Alicia!

Lady Gaga – Do What U Want

Bruno Mars – Locked Out Of Heaven

Alicia Keys – Superwoman

När den här intervjun kommer ut är ELLE-galan över, hur tror du att kvällen var?

– Jag hoppas bara att jag överlever mitt framträdande. Sedan tror jag att kvällen och galan kommer att vara helt fantastisk, som den brukar vara.