Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

ELLE möter designstjärnan bakom danska märket A. Roege Hove

23 jan, 2023 
ELLE möter designstjärnan bakom danska märket A. Roege Hove.
ELLE möter design­stjärnan bakom A. Roege Hove. Aktuell som enda skandinaviska finalist till prestigefulla International woolmark prize.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Elle stylar: 3 enkla sätt att styla sneakers till vardagsBrand logo
Elle stylar: 3 enkla sätt att styla sneakers till vardags

Danska märket A. Roege Hove med Amalie Røge Hove i spetsen har på kort tid lyckats skapa en stark signaturstil. Figurnära stickade plagg i stretchiga material utmanar traditioner med ett konstnärligt och modernt förhållningssätt till det originella hantverket.

Backstage innan A. Roege Hove AW22-visning.
Backstage innan A. Roege Hove AW22-visning.

ELLE möter Amalie Røge Hove

Med en masterexamen i textildesign från Kungliga Danska Konsthögskolan och många års erfarenhet som designer för danska märken som Cecilie Bahnsen och Mark Tan, skapade hon 2019 varumärket som ett sätt att ge liv åt sina egna visioner om stickat. Genom att leka med textilier och med en strävan efter att silhuetter både ska vara bekväma och extravaganta presenteras kollektioner för alla kroppar – och alla tillfällen.

Annons

– Det intressanta för mig är när textil och kropp samverkar, berättar Amalie.

Amalie Røge Hove bakom danska märket.
A. Roege Hove är en av åtta finalister till årets International Woolmark Prize. Vinnaren presenteras i april 2023.

Hennes största inspiration är att bjuda in människor till studion för att testa plaggen. Dekonstruerat, genomskinligt och cut-outs, det är ingen tvekan om att Amalie med sin design utmanar både hur vi ser på stickat och den som bär hennes alster. Det är dessutom enkelt att sätta sin egen prägel på hennes design, passformen ändras helt beroende på vem som bär plagget.

Amalie Røge Hove backstage innan AW22-visningen.
Amalie Røge Hove backstage innan AW22-visningen.

Varför tror du att så många kvinnor vill bära din design?

Annons

– Den får en att må bra. Många säger att designen både framhäver och utmanar kroppen. Och jag tror att känslan av att inte lägga någon vikt i om plagget passar eller inte har stor betydelse. Kanske handlar det mer om hur du bär plagget, även om det ibland handlar om att vara väldigt naken. Jag gillar verkligen tanken på att människor tänker ”Okej, det här är kanske inte vad jag brukar ha på mig, men det känns mäktigt så jag kommer att bära det.”

Vad har överraskat dig mest sedan starten 2019?

– En sak som fortfarande förvånar mig är att jag startade ett modemärke kring stickat, men gör så många andra saker. Det är en del av resan att leda ett varumärke, men jag blir fortfarande överraskad av att det hela tiden är andra saker som behöver min uppmärksamhet. Jag behöver lära mig hur jag balanserar det.

A. Roege Hove senaste visning under Copenhagen Fashion Week SS23.
A. Roege Hove senaste visning under Copenhagen Fashion Week SS23.
Annons
Se 5 av Kim Kardashians BalenciagalooksBrand logo
Se 5 av Kim Kardashians Balenciagalooks

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons