Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Så livar du upp favoritjeansen – 10 streetstyle-looks som inspirerar

14 feb, 2023 
Så livar du upp favoritjeansen – 10 streetstylelooks från New York Fashion Week som inspirerar.
New York Fashion Week bjuder på ett tidigt vårtecken, nämligen mängder av stilsäkra sätt att styla favoritjeansen. Inspireras av 10 streetstyle-looks som löser din outfit alla dagar i veckan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Jeanslook, ikonisk siluett & tunga boots – följ med på ELLE:s omslagsplåtningBrand logo
Jeanslook, ikonisk siluett & tunga boots – följ med på ELLE:s omslagsplåtning

En accessoar som sticker ut

För dig som vill åt ett snabbt och enkelt sätt att få denim att kännas lite mer uppklätt och stylat – addera en accessoar som sticker ut. Lisa Aiken parar säsongens trendiga avslappnade jeans med en neutral färgpalett, men låter ett spännande mönster ta vid när det kommer till skovalet. Bildbevis på att en zebramönstrad klack får din look att gå från enkel till spännande på nolltid hittar du nedan.

Jeans med zebramönstrad klack.

Bär en transparent kjol över

Byxa eller kjol – vem har sagt att man behöver välja? Slå två flugor i en smäll och bär en transparent (kanske till och med glittrig) kjol över de blå jeansen och du har en kreativ + lekfull styling. Inspireras av streetstyle-looken nedan och toppa med en cool bikerjacka som pricken över i:et.

Annons
Streetstyle-look från NYFW med jeans och kjol.

Låt en iögonfallande jacka liva upp

Stilsäker och vårfräsch i kylan? Lita på att låta ett iögonfallande ytterplagg göra det stora jobbet. En ljus fuskpäls blir till exempel extra fin i konstrast mot ett par jeans i ljus tvätt!

Streetstyle-look från NYFW med jacka och jeans.

Vit denim i dubbel bemärkelse

Med ljusare tider i sikte är det dags att slå ett slag för vit denim och det gör vi allra bäst genom att bära det från topp till tå. Styla de vita jeansen med en mysig stickad tröja i vitt för en sofistikerad look eller välj att para ihop jeansen med en klassisk jeansjacka i liknande tvätt.

Annons
Streetstyle-look från NYFW med vit denim.

Cool twist med bomberjackan

Ingen kan ha missat bomerjackan som gjort storslagen entré tillbaka in i modebilden då den minst sagt är ö-v-e-r-a-l-l-t. Den boxiga jackan blir även ett perfekt komplement till denim om du vill åt en cool och avslappnad varje-dag-look. De två streetstyle-looksen nedan sparar vi i inspirationsbanken och bär under vårens kommande dagar.

Streetstyle-look från NYFW med bomberjacka och denimkjol.
Annons
Streetstyle-look från NYFW med bomberjacka och jeans.

Krispiga skjortan som aldrig sviker

En klassiker som aldrig sviker är den klassiska, krispiga skjortan i vitt. Bär det på repeat – men lek med accessoarer som livar upp. En röd sko, en flätad väska eller kanske ett inslag som piggar upp i färg?

Streetstyle-look från NYFW med jeans och klassisk vit skjorta.

Dubbel denim med cargogrön hint

En stylingkombination som måste testas denna vår är utan tvekan den stilsäkra matchningen av blå denim på denim. Det är helt klart ett superenkelt sätt att få favoritjeansen att briljera lite extra. Vill du göra denimlooken ännu lite mer spännande? Släng in en hint av cargogrönt och vi lovar att du har en perfekt vårlook på lager.

Annons
Streetstyle-look från NYFW med jeans och cargojacka.

Räkna med rutan

Testa att liva upp dina denimplagg med en klassisk ruta! En fin och enkel styling är att bära en neutral bas och sedan toppa med en smårutig kavaj eller tweedliknande kappa. Utan tvekan en stilsäker look som funkar såväl till jobblivet som till vardags.

Streetstyle-look från NYFW med jeans och rutig kavaj.
Annons
Streetstyle-look från NYFW med jeans och tweedliknande kappa.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons