Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

ELLE möter kvinnan bakom Hunza G – här är badkläderna som tar över i sommar

07 jul, 2021 
AvMichelle Lannerhjelm
Hunza g intervju med Georgiana Huddart
Hållbara märket Hunza G tar över stränderna i sommar med en rad tidlösa badkläder för alla former. ELLE fick en intervju med Creative Director Georgiana Huddart bakom det stilsäkra varumärket.
Annons
5 snabba med Happy JankellBrand logo
5 snabba med Happy Jankell

Redan på 80-talet nådde varumärket som då gick under namnet Hunza stor framgång med sin unika design i skrynkligt streach-material och höga skurningar. Ni kanske minns filmsnackisen Pretty women? Grundaren Peter Meadows Hunza satte ribban när Julia Roberts bar den ikoniska Hunzaklänningen i filmen år 1990 – ett modeögonblick vi sent glömmer. Några år senare var varumärkets storhetstid förbi.

Hunza + Georgiana Huddart = HUnza G

Det var först när brittiska Georgiana Huddart kom in i bilden som Hunza fick nytt liv och nytt namn.

– Jag var helt besatt av textilen. Jag hade riktigt nostalgiska minnen av det som barn - eftersom min mamma bar några av Hunza's ursprungliga plagg. När jag var 20 år tyckte jag helt plötsligt att det var lite galet att ingen gjorde plaggen längre – så jag började spåra gamla plagg på Ebay och köpte så mycket vintage-plagg som jag kunde. Och jag letade länge efter Peter! 8 år senare hade jag ett prov som jag hade gjort, en skrynklad klänning som jag hade designat till en fest och någon sa att de visste att Peter ... vi träffades vecka efter för en kaffe och jag började med Hunza G dagen därpå, berättar Georgiana.

Kreativa chefen Georgiana Huddart på Hunza G.
Georgiana Huddart

Det brittiska märket, som numera har går under namnet Hunza G är ett tidlöst 80-talsinspirerat märke som blivit det hetaste i badväg. Kanske känner du redan till det? Märket med smickrande siluetter och ett brett utbud för flera kroppstyper håller hållbarhet högt på listan. Vid beställning av ett Hunza G-plagg tillverkas plagget på beställning, vilket innebär att det blir något slöseri på material.

Annons

Genom att kombinera den ursprungliga och tidlösa Hunza med nya moderna siluetter sätter Hunza G ribban för sommarens badplagg. Och en rad kända kvinnor världen över har synys flitigt i Georgiana design.

Varför tror du att det är så många stilsäkra kvinnor som älskar att bära din design?

– Jag hoppas att det är för kombinationen av att känna sig fin, bekväm och chic på samma gång, plus att jag tycker att det är fantastiskt att man kan investera i ett plagg som passar en oavsett om man skulle byta form. Jag försöker skapa något för alla – det ska vara inkluderande och inte exkluderande. Jag älskar tanken på att alla typer av kvinnor bär Hunza G och att alla ska känna sig fantastiska i plaggen – det finns ingen specifik demografi.

Annons

Ditt bästa stylingtips för sommaren?

– En tan, fake eller riktig. Ringar i öronen. Liten stråväska och en neutral makeup. Sen ditt favoritplagg från Hunza G! För tillfället skulle jag välja Nile Xandra-bikinin, och gärna mixa mellan två – jag älskar att blanda vitt och blått.

Högmidjad bikini från Hunza G.

Du har nyligen lanserat Hunza baby G, tell us all about it!

– Som förälder tycker jag att det är galet hur snabbt barn växer och så att du köper på det mest ohållbara sättet – jag tycker att det är fantastiskt att du kan köpa en Hunza G-barndräkt och att den växer med ditt barn i 3-4 år. Plus att det finns en matchande till mamma – så sött! Jag gjorde även en unisexbyxa för att jag har en son och jag inte orkade tanken att jag inte skulle kunna matcha med honom.

Foto: Hunza G

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons