Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Julia Roberts ikoniska Pretty Woman klänning är tillbaka – därför är den lika het 30 år senare

18 maj, 2021 
Allt om ikoniska Hunza G-klänningen från Pretty Women.
Brittiska badmärket Hunza G har återupplivat deras klänning som blev ikonisk när Julia Roberts bar den i filmen Pretty Woman år 1990. Över 30 år senare är den exakt lika trendig, här är varför den funkar perfekt sommaren 2021.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Fem scener från bröllopsfilmerna vi aldrig glömmerBrand logo
Fem scener från bröllopsfilmerna vi aldrig glömmer

Visst minns du den där korta klänningen Julia Roberts bar i Pretty Woman 1990? Den korta klänningen med blockfärger och djupa cut-outs satte det brittiska badmärket Hunza G på kartan när Julia bar den i filmen och nu har den återupplivats lagom till sommaren 2021.

Julia Roberts i Pretty Women 1990.
Julia Roberts i Pretty Woman 1990.
Annons
Julia Roberts och skådespelerska i Pretty Women.
Pretty Woman 1990.

Filmen må ha åldrats en hel del men klänningen, ja den håller minst lika mycket stil nu 2021 som då 1990. Med cut-outs och colour-blocking som två av sommarens stora trender råder det ingen tvekan om vart vi vänder oss för att hitta sommar-looken 2.0.

Klänningen finns att köpa på Hunza G.

hunza g pretty women dress blå och vit.

Pretty woman-klänningen gör comeback

Georgiana Huddart, Creative Director för brittiska Hunza G välkomnar nu det ikoniska plagget tillbaka in i rampljuset och det är med exakt samma design som originalet vi såg på Julia i filmen. Då märket sedan 2020 är koldioxidneutralt och riktar in sig på hållbart producerade badkläder är klänningen tillverkad i en hållbar process och med över 30 år på nacken kan vi garantera att den står sig lika stark i stil även kommande 30 år. Hur vi stylar den i sommar? Med inspiration från Julia såklart, välj en rejäl skjorta, nätta sandaler och ett svepande sommarsvall.

Annons
Styla med en oversized skjorta, nätta sandaler och sommarsvall!

Enda sedan år 1984 när märket grundades under vingarna av Peter Meadows har dess unika 80-talsinspirerade design med skrynkligt stretch-material i one-size och höga skurningar blivit till ett tidlöst men lekfullt val och sommaren 2021 känns plötsligt hetare än någonsin. Upptäck mer av sommarens badkläder här (reklamlänk).

Det ikoniska plagget visas också i en baddräktsmodell i liknande design. Den finns att spana in här (reklamlänk).

baddräkt pretty women från HUnza G.
Klicka på bilden för att komma direkt till plagget.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons