Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

Höstens coolaste huvudbonader 2020

24 sep, 2020 
Höstens coolaste huvudbonader 2020
I vinter finns det en rad trendiga huvudbonader som också håller dig varm. ELLEs moderedaktör tipsar om höstens coolaste huvudbonader direkt från catwalken.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Kylan smyger sig på och mösssäsongen är i full gång. I vinter finns det en hel del olika varma och stilfulla alternativ för att hålla huvudet varmt. ELLEs moderedaktör Elina Grothén tipsar om höstens trendiga huvudbonader direkt från catwalken – som både sätter stilen och håller huvudet varmt så snart kylan slår till. Vilken blir din favorit?

1. Baskerkeps

Den praktiska om något otippade gubbmössan med skärm framtill är en stor hit i höst. Ett direkt resultat av den stora androgyna trenden som syns i höstmodet. Akris och Dior var bara några av de, som lyte fram baskerkepsen som höstens hetaste huvudaccessoar.

Akris AW20.
Dior AW20.
Annons

2. Balaklava

Kärt barn har många namn och så även mössan med skydd för ansiktet – Balaklava, skidmaks eller hjälmunderlag låter kanske bekant? I vinter är Balaklavan både praktisk och trendig.

Michael Kors AW20.
Moncler Genius AW20.
Annons
The Row AW20.

3. Fluffigt på toppen

Vintersäsongens roligaste trend innehåller en hel del fluff och fjädrar som håller värmen på plats när kylan slår till. Liva upp vintermunteringen med något fluffigt på toppen!

Annons
Loewe AW20.
Gucci AW20.
Moncler Genius AW20.
Annons

4. Bandana och sjalett

Bandana och sjalett dök först upp i modesammanhang på 1800-talet och har i perioder sedan dess varit en populär trend. Grace Kelly var bland annat en stor stilförebild för sjaletten, som hon gärna bar knuten i nacken. Dior, Gucci och Jacquemus gör det samma i hösten 2020!

Dior AW20.
Gucci AW20.
Annons
Jacquemus AW20.

5. Matadorhatt

Hatten som har fått namnet Montera är främst förknippad till tjurfäktningssammanhang men i höst har den även letat sig in i både svenska- och internationella modeskapares höstkollektioner. Olé!

Annons
Rodebjer AW20.
Chiara Boni AW20.
Daniela Gregis AW20.
Annons

Foto: Imaxtree

LÄS MER:

Höstens bästa köp – chunky boots i hög och låg modell 2020

10 trendiga nyckelplagg hösten 2020

De hetaste accessoartrenderna hösten 2020

Annons