De hetaste accessoartrenderna hösten 2020

De hetaste accessoartrenderna hösten 2020

Vilka är det viktigaste accessoartrenderna hösten 2020? ELLE har samlat de hetaste accessoartrenderna som garanterat ger din höstlook ett lyft.
25 juni, 2020
Skotrenderna att satsa på hösten 2020
Slå på ljud

ELLE listar de viktigaste accessoartrenderna i höstmodet 2020. Varsågod!

1. Lårhöga stövlar

Säsongens oslagbara skotrend är helt klart lårhöga stövlar gärna med en robust klack. Balenciaga, Victoria Beckham, Saint Laurent, Hèrmes, Valentino och Off-White – ja, listan är lång över modehus som valt att satsa all in på trenden för hösten. Vi gör detsamma!

Lårhöga stövlar, valentino

Valentino AW20.

Lårhög stövel från Balenciaga

Balenciaga AW20.

2. Juvelglans

Om du tittar nära, ser du rubinerna som gnistrar lite extra vid sidan av diamanterna, runt halsringning och armslut. Miuccia Pradas Miu Miu-klänning är inte det enda plagget som fått en extra touch av flärd i höst. Lavin, Erdem, Gucci och Christopher Kane gjorde det samma i deras höstkollektioner. Vanliga vardagsplagg har fått en lyxig uppgradering. Det är inte för inte man brukar säga att det sitter i detaljerna!

Juvelglans Miu Miu

Miu Miu AW20

Juvelprydd accessoar

Christopher Kane AW20.

3. Gå ingenstans utan kedja

Kedjan förnyas säsong efter säsong och i höst är det maxade-kedjor på allt från skor till väskor som gäller. Gå ingenstans utan en kedja är mottot i höst – allt blir lite roligare då!

Väska med en stor kedja på.

JW Anderson AW20.

skor med kedja runt fotskaftet

Sacai AW20.

4. Operahandskarna gör comeback

50-talets trendiga operahandskar gör storstilad comeback. Valentino, vars kollektioner brukar vara skira och färgglada, går den här säsongen i motsatt riktning. Läder, svart och framför allt de långa handskarna – även de i läder – är säsongens hetaste mode. Vilket gör att du med gott samvete kan pusta ut och behålla handskarna på även inomhus i höst. Praktiskt för alla, så länge du inte ska pilla på mobilen!

Operahandskar valentino

Valentino AW20

giambattista valli långa handskar

Giambattista Valli AW20.

5. Sorgflor

Kanske är det bara en slump att en av säsongens stora accessoartrender även fungerar som ett extra skyddslager – eller har våra designers en förmåga att se in i framtiden? Louis Vuitton, Elie Saab, Maison Margiela och Giambattista Valli med flera valde alla, oväntat passande i tiden, att lyfta fram flor och slöjan i höstens kollektioner. Så fort sommarens varmaste strålar svalnat, skyler vi oss i stället med säsongens mest otippade trend som dessutom gör årets kommande videosamtal lite mer spännande!

Louis Vuitton veil-headband

Louis Vuitton AW20.

Eli Saab AW20.

6. Ett stadigt grepp om clutchen

Säsongen bjuder på eleganta mjuka, handhållna väskor från bland annat Chanel och Miu Miu. Stilrent och snyggt!

Chanel AW20.

Miu Miu AW20.

7. 00-talets bandana dyker upp

Precis när vi trodde att trenderna från 00-talet blivit aningen utvattnade, dyker den nostalgiska bandanan upp (igen!) och spås blir en av de hetaste accessoarerna för höstmodet 2020.

Dior AW20.

Marc Jacobs AW20.

8. Optiska bågar

Bli inte förvånad om du eller någon i din närhet hoppar på trenden i höst. Att bära optiska bågar spås bli höstens trendigaste accessoar – oavsett perfekt syn eller inte. Ja, du hörde rätt, optiska glasögon á la Harry Potter blir mode i höst.

Balenciaga AW20.

Area. NYC AW20.

9. Slipsen

Den maskulina accessoaren slipsen får ett uppsving när Prada, Christian Dior, Gucci och Dolce & Gabbana adderade den till kavaj och skjorta i sina kollektioner.

Dolce & Gabbana AW20.

Prada AW20.

10. Insvept i halsduken

En evig höst- och vintertrend som aldrig går ur tiden. Modeskapare från Givenchy till Jil Sander radar upp ett gäng snygga och stora halsdukar att vira runt kroppen i ett svep!

Jil Sander AW20.

Givenchy AW20.

11. Chunky rubber boots

Det är ingen som behöver fundera en extra gång på väderleken framöver. Höstens trendiga rubber boots klarar allt – till och med kyla om man ska tro Pradas. Och Bottega Veneta visade att gummistövlarna även funkar utmärkt till fest!

Prada AW20.

Bottega Veneta AW20.

12. Mjukt och fluffigt

Förgående års stora teddy-trend har i år vandrat över till accessoarerna. Skor och väskor är mjuka, fluffiga och överdimensionerade. Visst älskar man Bottega Venetas frans-fluff-väska. Den står redan högt på mångas önskelista!

Fluffig fransväska Bottega Veneta

Bottega Veneta AW20.

Miu Miu AW20

Foto: Imaxtree

LÄS MER:

Här är de viktigaste modetrenderna hösten 2020

Bågarna som spås bli höstens trendigaste accessoar!