Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Här är höjdpunkterna från Copenhagen Fashion Week

09 aug, 2023 
AvAmie Chorr
Höjdpunkter från Copenhagen Fashion Week SS24.
Köpenhamns modevecka är i full gång. Staden sjuder av inspiration och glädje när designers, branschexperter och modeentusiaster samlas för att utforska det bästa inom modevärlden. Här är höjdpunkterna från Copenhagen Fashion Week.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Höstens viktigaste modetrender 2023Brand logo
Höstens viktigaste modetrender 2023

Köpenhamn, en stad hyllad för sin minimalism och konstnärlighet, är ännu en gång epicentrum för mode och kreativitet. Med en blandning av etablerade namn och nya talanger är modeveckan i Köpenhamn en plattform som hyllar det bästa inom skandinavisk design, full med internationell inspiration.

Årets besökare trotsar ovädret och visar upp inspirerande looks samtidigt som visningarna avlöser varandra. ELLEs moderedaktör Amie Chorr sammanfattar höjdpunkterna från veckan löpande.

Annons

Här är höjdpunkterna från Copenhagen Fashion Week SS24

Dag 1

Gigi och Bella Hadids syster gick sin första visning

Hadid systrarna Gigi och Bella hadids äldre syster var en del av casten unde Copenhagen fashion week.
Alana Hadid.

Mitt i en storm lyckades Saks Potts visning trotsa naturens krafter och bli ett oförglömligt ögonblick under Köpenhamns modevecka. En ovanlig överraskning i castingen var Gigi och Bella Hadids äldsta halvsyster Alana Hadid som gjorde sin debut på catwalken för det danska modehuset!

Mycket silke under Saks Potts visning
Annons

dag 2

STAMM BJÖD PÅ KONSERT MED SILVANA IMAM

Silvana Imam fick bli huvudnumret under Stamms visning.
Silvana Imam

Stamm bjöd på en färsprakande kollektion med lekfulla proportioner till tonerna av ingen mindre än Silvana Imam! Den svenska artisten rappade på catwalken och på frontrow hittade vi Gizem Erdogan i en het look som visade upp hennes glowing gravidmage.

Lekfulla snitt och överdimensionerade proportioner var pricken över i:et i denna kollektion.

KERNEMILKS DEBUTVISNING

Kernemilk hade sin debutvisning under modeveckan.

Kernemilk presenterade sin debutkollektion Revive Collection. En lekfull kombination av edgy och sensuellt.

Annons

REMAIN PRESENTERAR NY KREATIV CHEF

timglas silhuetten i blazern är vårens stora hit.

I samband med visningen av sin SS24-kollektion meddelande Remain att designern Martin Asbjørn tar över som kreativ chef för varumärket. Kollektionen, som lekte med traditionellt maskulina och feminina siluetter, skapades i samarbete mellan Denise Christensen och Martin Asbjørn, men nu tar alltså Asbjørn över det fulla kreativa ledarskapet och AW24 blir hans första solokollektion.

Annons
kjolen som blev en klänning blev en rolig hit under remains visning.

Stine Goya bjöd på en intim middag

Stine Goyas bjöd in publiken till en sinnlig och fördjupande upplevelse som drevs av kollektionens koncept homecoming. Catwalken tog plats mitt i ett metaforiskt gemensamt matbord, älskat av Köpenhamnare, och gav en intim känsla och samhörighet för deltagarna vid Kartoffelrækkerne.

Med inspiration från traditionella gatumiddagar på Kartoffelrækkerne, skapar set detaljerna ett öppet och förlängt bord. Med noggrant utvalda lokalt lånade serviser och skulpturala placeringar av säsongsbetonad mat. Detta skapade en sammanhängande installation över hela bordets längd, som erbjöd en lekfull och interaktiv avslutning på visningen.

Annons

Innovativt hantverk hos Paolina Russo

Årets vinnare av Zalandos visionary award-pris gick till den lovande UK-designern Paolina Russo som under veckan visade sin kommande kollektion på det danska schemat. Med traditionella hantverk som stickat och naturlig färgning i fokus visades allt från innovativ stickning till lekfulla skärningar när modellerna klev ut på catwalken, där vi bland annat kunde se den svenska modellen Urusla Wångander.

Annons

Deadwood som enda svenska varumärket

Svenska Deadwood, kända för sitt fokus på hållbarhet och jackor i läder, presenterade sin kommande SS24-kollektionen under Copenhagen Fashion Weeks sista dag. Som enda svenska märket med på det danska visningsschemat denna säsong markerar visningen deras första visning någonsin! Inspirerad av ett dystopiskt framtidsscenario, presenterades böljande lätta plagg gjorda av återvunna och överblivna plagg och tyger.

Annons

Edgy och romantikt hos rotate

Rotate höll till i det lyxiga hotellet D’angleterre i hjärtat av Köpenhamn och kollektionen som presenterades osade av romantik – med en edgy känsla! Allt från korsetter och korta shorts visades med vackert gnistrande stenar placerade som synliga sömmar. Råa plagg i lack mixades som en fin kontrast till klänningar i mjuk krämig färgpalett. Överdimensionerad denim mötte croppade bomberjackor – en härlig mix av romantik och edge helt klart.

Annons
Annons
Annons

Ganni möter AI

Den danska modeveckans sista visning var traditionsenligt det välkända märket Ganni! It-modellen Paloma Elsesser öppnade visningen i en vacker vinröd look och under visningens gång presenterades ett helt nytt showkoncept med artificiell intelligens i fokus. Nämligen talande AI-träd som stod placerade i mitten av catwalken. Konceptet är ett samarbete mellan Ganni och konstnären Cecilie Waagner Falkenstrøm och minst sagt ett roligt exempel på hur man kan vända rädslan kopplat till AI och istället använda det på ett kreativt sätt.

Annons
Annons

Foto: CPHFW & Launchmetrics.com/spotligth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons