Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Så ser hösten 2023 ut hos franska huset Hermès

09 mar, 2023 
Så ser hösten 2023 ut hos franska huset Hermès.
Hösten hos Hermès bjuder in till omfamnande monokroma silhuetter i naturens varma färgpalett. Häng med ELLE på visningen i Paris – och få en första titt på AW23-kollektionen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kvinnorna som revolutionerat modehistorienBrand logo
Kvinnorna som revolutionerat modehistorien

Att hantverket är grunden i allt som det franska huset Hermès gör, det är sedan gammalt. Det anrika huset som startade år 1837 med att tillverka hästsadlar har en tongivande känsla för hantverk och kvalitet inbäddat i sitt dna, ­och det råder ingen tvekan om att det sofistikerade och tidlösa står i fokus. Och höst- och vinterkollektionen som presenterades under Paris Fashion Week var inget undantag.

Annons

Monokrom höst hos Hermès

På plats på Garde Républicaine i Paris bjöd Hermès på en höst- och vinterkollektion som osade av värme och trygghet (trots att den franska huvudstaden bjöd på iskalla vindar utanför lokalen). Med monokroma silhuetter i en varm färgpalett presenterades en sofistikerad samling med starka dragningar till skogen och naturens vackra detaljer.

ELLE var på plats i Paris för att spana in visningen och titta närmre på kollektionens detaljer, häng med på visningen och re-see i bildkarusellen nedan – och spana in fler modeögonblick på @ellesverige.

Färgpaletten i AW23-kollektionen genomsyras av varma, mjuka och kryddiga toner där färger som rivig röd (döpt till Faluröd av Hermès), kopparbrun, mässingsgul och krämig beige – alla färger inspirerade av skogens naturliga höstfärger. De monokroma silhuetterna som intog catwalken var tidlösa i sin färg men lekfulla i sin design.

Annons

Vinterklassiker som filtkappan, quiltade jackor och midjemarkerade trenchcoats visades med en feminin känsla men livades upp med en kontrasterande mix av material och textur. Även plisserade inslag och gnistrande metallic plockades upp som en uppiggande konstrast.

Hermès AW23 brun look med glittrig plissering.
Hermès AW23 brun look med halsduk.
Annons
Hermès AW23 röd look med plissering.
Hermès AW23 gul look.
Annons
Hermès AW23 grå look.

” Precis som bark finns under ytan på ett träd, bark som på många sätt liknar tyg, finns det även lager som ständigt tar form mellan material, färger och detaljer. Omfamnande och varma monokroma silhuetter som tar form i vinterns toner”

Hermès AW23 brun look.
Annons
Hermès AW23 beige/brun look.
Hermès AW23 brun look med fuskpäls.
Annons

Accessoarer med en twist

På accessoarfronten syns klassiker med en twist. Med allt från den ikoniska Birkin-väskan som till hösten bär svepande fransar till klassiska bälten som tillför en midjemarkerande effekt på kollektionens ytterplagg. Och för att inte tala om kollektionens lårhöga stövlar som visades som kollektionens enda sko (!) i palettens alla färgval. Minst sagt en kollektion som genomsyrades av husets starka känsla för det kvalitativa hantverket.

Hermès AW23 Birkinväska med fransar.
Annons
Hermès AW23 bälte på quiltad kappa.
Hermès AW23 liten väska.
Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons