Han är Sveriges bäst klädda man 2017 – enligt experterna på Café!

Han är Sveriges bäst klädda man 2017 – enligt experterna på Café!

Sveriges bäst klädda man år 2017 är prisbelönad redan 
innan debutalbumet kommit ut, är ansiktet utåt för svensk 
r'n'b – och klär sig i morgondagens mode. 
Möt Leslie Tay.
11 maj, 2017

Ikväll delas det prestigefyllda modepriset till Sveriges bäst klädda man 2017 ut under en välklädd och kändistät fest på Carousel i Stockholm. Modemagasinet (och sajten) Café har utsett Sveriges 50 bäst klädda män – och högst upp på listan återfinns artisten Leslie Tay.

Cafés Tom Cehlin Magnusson träffade honom för ett samtal om modeintresset, RMH . Ett utdrag kan du läsa här nedanför, hela intervjun kan du läsa på cafe.se >

Leslie Tay försöker lasta av två fetlagda Louis Vuitton-väskor på SJ-tåget samtidigt som vagnarna börjar rulla mot Västerås, med en nervält pappmugg från Starbucks till följd. Sångaren verkar obrydd över sitt utspillda kaffe när han sätter sig ner för att prata om det faktum att han är utsedd till Sveriges bäst klädda man innan han ens hunnit släppa sitt debutalbum.

Hur hanterar man sportfrågan ”hur känns det?” när ens stökiga uppväxt finns dokumenterad på film, ens låtar har hyllats av Drake- producenter och ens klädstil nu utnämns till Sveriges bästa? Oväntat ödmjukt visar sig vara svaret.

– Det känns otroligt roligt att få det här priset, jag är väldigt tacksam. Efter allt jag varit med om tidigare i mitt liv är det en fantastisk grej att få ett sådant här pris. Jag tänker ofta på vad jag drömde om när jag var yngre, och att få den här utmärkelsen betyder väldigt mycket, säger Leslie.

Läs hela intervjun med Leslie Tay på cafe.se >

* * *

Juryns motivering: Leslie Tay är Sveriges bäst klädda man år 2017 för att han genom hela sin person, sitt artisteri och klädstil representerar det nya och moderna. Hans garderob är lika vågad som välkurerad, och är ett perfekt exempel på vad hela modevärlden pratar om just nu: streetwears intåg på de allra mest snofsiga modevisningarna.

Med en färgglad och djärv blandning av lyx och budget visar han att mode inte behöver vara fullt av rigida regler och måsten. Leslie Tay visar att kläder och mode är något som kan tas på allvar, och samtidigt vara roligt och lustfyllt.

Se hela topp 50-listan med Sveriges bäst klädda män 2017 >

Foto Anton Olin