Guccis hund- och kattkollektion är sommarens gulligaste nyhet

Gucci har släppt kollektion för hundar och katter

Ja, du läste rätt. Gucci har släppt en kollektion för våra fyrbenta vänner. Är du beredd på sötchock?
01 juli, 2022
6 saker du vill veta om storfilmen House of Gucci
1:25

Efter reklamen: 6 saker du vill veta om storfilmen House of Gucci

(1:25)

Slå på ljud

För alla djurälskare och Gucci-fans där ute kommer här sommarens roligaste nyhet: Det italienska modehuset har lanserat en kollektion för våra fyrbenta vänner – The Gucci Pet Collection.

Harry Styles designar kollektion för Gucci – se bilderna

Alessandro Michele, kreativ chef för Gucci, har återigen visat hur modehusets koder kan omskapas och överraska.

Max Siedentopf

Guccis nya kollektion – för hundar och katter

Kollektionen, som blir en del av sektionen Gucci Liftestyle, fokuserar på praktiska produkter för hundar och katter. Vi ser regnkappor, stickat, tenniströjor – och såklart koppel, halsband och väskor. Men också soffor, mat- och vattenskålar.

Kampanjen för kollektionen, vilken är fotad av Max Siedentopf, ska enligt modehuset vara inspirerad av Guccis vision om individualitet – även när det kommer till våra djur. ”Den retroinspirerade kampanjen låter varje djur skina”, skriver de.

Max Siedentopf

Bilderna visar djuren iklädda några av modehusets mest ikoniska mönster, däribland ”GG supreme”, det klassiska monogrammet med dubbla G.

Inte första modehuset

Det här är inte första och enda gången vi ser ett välkänt designhus rikta strålkastarljuset mot djuren. Celine lanserade bland annat nyligen en hundkollektion (där Hedi Slimanes egen hund stod som modell) och Prada släppte en liknande linje för två år sedan.

Så, vad får man då som djurägare punga ut för dessa Gucci-plagg och accessoarer? Prisspannet ligger på drygt 2 000 kronor för ett halsband, en femhundring mer för en tröja och upp mot 70 000 för en soffa. Se fler bilder nedan och upptäck hela kollektionen här!

Max Siedentopf
Max Siedentopf
Max Siedentopf
Max Siedentopf
Max Siedentopf
Max Siedentopf
Max Siedentopf
Max Siedentopf
Max Siedentopf
Max Siedentopf

Foto: Max Siedentopf/Gucci