Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Goldie Hawns ikoniska 90-talsstil – 24 looks att kopiera

13 mar, 2024 
Goldie Hawns bästa stilögonblick att inspireras av
Under 80- och 90-talet var Goldie Hawn drottningen av denim med hög midja, tighta bodys, skinnjackor och statementsmycken. Och som stilförebild är hon ständigt aktuell. Här är skådespelaren och modeikonens starkaste stilögonblick.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
This or that med Matilda DjerfBrand logo
This or that med Matilda Djerf

Sedan Goldie Hawn slog igenom som skådespelare har hon varit i strålkastarljuset. Under åren – håll i dig nu – 60-, 70-, 80- och 90-talet etablerade hon sig som Hollywood-legend. Men förutom att vara en framgångsrik skådespelare med stark komisk ådra (och mamma till Kate Hudson) har hon också alltid varit känd för sin tidlösa och härligt obrydda stil.

Goldie Hawns klädstil på 80- och 90-talet

Så, låt oss zooma in på hennes stil några år där mittemellan. För under 80- och 90-talet var Goldie Hawn drottningen av jeans med hög midja, som hon ofta matchade med en åtsittande body, överdimensionerad skinnjacka, smycken och tidstypiska solglasögon.

Annons

På röda mattan gick hon ofta all in på glitter och glamour. Men också där alltid med en tidlös och stilren känsla. Och nu är jag ju moderedaktör och inget beautyproffs – men håret! Även hennes frisyr från den här tiden toppar önskelistan just nu. Jag får helt enkelt inte nog.

Goldie Hawns bästa stilögonblick

Luta dig tillbaka och inspireras av hennes avslappnade stil du också. Varsågod, jag ger er Goldie Hawns bästa looks under 80- och 90-talet.

Alltid skinnjacka

Goldie Hawns bästa stilögonblick – jeans och skinnjacka 1992
TT

Vi inleder starkt med en väldigt typisk Goldie Hawn-look. Året är 1992 och hon bär jeans med hög midja varpå hon har adderat ett svart skärp, en åtsittande body och en svart läderjacka. Det ljusblå hjärthalsbandet matchar jeansen och tar alldeles perfekt mycket plats.

Annons

Knuten vit skjorta

Goldie Hawns bästa stilögonblick – vit knuten skjorta.
TT

Goldie i ytterligare en obrydd denimlook, 1992. Den här gången med en knuten vit skjorta med kragen vilandes på den svarta kavajen.

Brun body och cremefärgad jacka

Goldie Hawns bästa stilögonblick – jeans och brun body
TT

Ett annat perfekt jeans-moment samma år, men med en mjukare känsla tack vare brun nyans på body och skärp samt den ljusare jackan. Halsbandet och Ray-bans klassiska Clubmaster blir pricken över i:et. En av våra absoluta favoritlooks!

Annons

Svart Harley Davidson-look

Goldie Hawns bästa stilögonblick – svart look på Harley Davidson
TT

Goldie Hawn och Kurt Russell gör storstilad entré till filmpremiär, sommaren 1996. Goldie bär en helsvart look där guldarmband, halsband och vita solglasögon får tar plats.

Semesterlook i denim

Goldie Hawns bästa stilögonblick – baddräkt med jeans i Israel
TT

1989 levererade Goldie Hawn en semesterlook i denim under en resa till Israel. Ytterligare ett bevis på att hennes stil går att applicera på många olika tillfällen. Här med gul baddräkt magväska, runda solglasögon och smycken.

Annons

Goldie i hängselbyxor

Goldie Hawns bästa stilögonblick – hängselbyxor
TT

1982 sågs Goldie Hawn i en look bestående av hängselbyxor med ett tunt skärp i midjan, pilotsolglasögon och en rad armband.

Goldie i 80-talslook

Goldie Hawns bästa stilögonblick – jeans och t-shirt i Sverige
TT

Under ett Sverigebesök 1981 sportade Goldie jeans, t-shirt och en tidstypisk frisyr.

Annons

Svart body och pärlhalsband

Goldie Hawns bästa stilögonblick – Jeans och svart body med pärlhalsband
TT

Under en filmfestival i Frankrike 1990 bar Goldie ljusa jeans, svart body och lät ett långt pärlhalsband bli detaljen som satte stilen.

Röd skinnjacka

Goldie Hawns bästa stilögonblick – röd skinnjacka med nitar
TT

1993 levererade Goldie Hawn en denimlook – återigen med pärlhalsband – och röd läderjacka i kort modell med nitar på axlarna.

Annons

Dubbla magväskor

Goldie Hawns bästa stilögonblick – jeans och vit topp med dubbla magväskor.
TT

Goldie Hawn på Heathrow 1991 i båtringad topp med trekvartsärm, jeans och – dubbla magväskor.

Skinnbyxor och armsmycke

Goldie Hawns bästa stilögonblick – skinnbyxor, vitt linne och armsmycke
TT

Under en filmpremiär i LA 1999, bar Goldie Hawn svarta skinnbyxor, vitt linne med spagettitunna band, solglasögon och – en kul detalj – armsmycke!

Annons

Färgstark kavaj och zebrabyxor

Goldie Hawns bästa stilögonblick – zebrabyxor och färgstark kavaj
TT

Goldie Hawn och Kate Hudson i varsin panglook på en Gucci-visning, sommaren 1996. Goldie bar zebramönstrade byxor med färgstark kavaj och adderade guldsmycken. Kate bar ett pastellfärgat set med byxa och väst.

Mörk kavaj och smala solglasögon

Goldie Hawns bästa stilögonblick – kavaj och smala solglasögon
TT

Till en filmpremiär våren 1997 bar Goldie Hawn en stilren look med kritstrecksrandig kavaj i svart matchat med smala, fyrkantiga solglasögon.

Annons

Oscarsgalan 1989

Goldie Hawns bästa stilögonblick – Oscarsgalan 1989 guldklänning
TT

Ett minnesvärt stilögonblick signerat Goldie Hawn är Oscarsgalan 1989, då hon kom i en guldfärgad axelbandslös klänning med paljetter i guld och silver. Nivån på Hollywood-glamour: Hög.

Oscarsgalan 1999

Goldie Hawns bästa stilögonblick – Oscarsgalan 1999 blå klänning från Versace
TT

Nytt år, ny Oscarsgala. 1999 kom Goldie till galan i en ljusblå, paljettdekorerad klänning med halterneck-ringning och hög slits signerad Versace. Till det bar hon matchande väska och rundade solglasögon.

Annons

Goldie på Vanity Fair 1994

Goldie Hawns bästa stilögonblick – Vanity Fair 1994
TT

På Oscarsgalans efterfest Vanity Fair 1994 kom Goldie Hawn i en tidstypisk, champagnefärgad klänning med smala band. Det matchade hon med ett diamanthalsband med stor pärla samt guldfärgad clutch. Det utsläppta håret ger den perfekta avslappnade och ”ostylade” looken.

Golden Globes 1998

Goldie Hawns bästa stilögonblick – Golden globes 1998
TT

Till Golden Globes 1998 bar Goldie en glittrande klänning med båtringning och matchade ännu en gång med utsläppt hår. Enkelt och samtidigt superfestligt.

Annons

Sportmode 1995

Goldie Hawns bästa stilögonblick – sweatpants och body sportmode 1995
TT

Från galaskrud till träningskläder. Och till och med till träningen lyckas Goldie Hawn hålla sin egen stil. Här matchar hon bodyn med sweatpants och löparskor. Och såklart ett par solglasögon

Kostymbyxa och tajt topp

Goldie Hawns bästa stilögonblick – kostymbyxa och åtsittande topp
TT

1991 sågs Goldie Hawn på en nöjespark i Australien iklädd grå kostymbyxor, tight blå topp maxat halsband och stora solglasögon.

Annons

Stilrent svart

Goldie Hawns bästa stilögonblick – svart look på filmpremiär 1997
TT

På en filmpremiären av Breakdown, 1997 kom Goldie i en helsvart tight look med silverkedja runt höfterna och rektangulära solglasögon.

Vanity Fair 1997

Goldie Hawns bästa stilögonblick – Vanity Fair 1997
TT

Goldie Hawn i ytterligare en glittrande paljettstass. Den här gången på Vanity Fair 1997.

Annons

Svart paljettklänning

Goldie Hawns bästa stilögonblick – svart paljettklänning på röda mattan
TT

Vi avslutar med en sista glittrande röda mattan-look: En svart paljettklänning med hög slits och tunna band. Givetvis matchar hon med utsläppt hår och solglasögon. Copy paste!

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons